Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Ezzel elkápráztatod a vendégeket! Leveles szaloncukor sütemény, diós töltelékkel

Annyira dekoratívak ezek a szaloncukrok, ráadásul egészségesebbek is, mint az eredeti, csokoládés társaik. A leveles tésztát mintha erre a süteményre találták volna ki: a tésztalapok nagyon hasonlítanak a szaloncukor papírjára. Töltheted mákos vagy diós töltelékkel is - mi most a kedvencünket, a diósat készítettük el!

 

Elkészítési idő: 15-30 perc

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elkészítjük a diós tölteléket. A tejet felmelegítjük, feloldjuk benne a cukrot és elkeverjük a dióval.
  2. A leveles tésztát kiterítjük és kb 20x10-es téglalapokat vágunk ki belőle. A leveles tésztának 6 rétege van. Mi 3-at használunk 1-1 szaloncukorhoz, vagyis minden téglalapból két süti készül.
  3. A téglalap közepébe diót halmozunk, majd a három tésztalapot szorosan köré tekerjük. A két végét szaloncukor-szerűen enyhén megcsavarjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Az összes téglalapot megtöltjük a töltelékkel. Gyorsan dolgozunk, hogy ne száradjanak meg a lapok. Aranybarnára sütjük, kb. 10 perc alatt.

Tipp: Értelemszerűen jobb, ha nem akasztod a fára - ez egy törékenyebb süti, ezért tányérban szolgáljuk fel, porcukorral meghintve.

Nézd meg további karácsonyi receptjeinket!