Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Jobb, mint a klasszikus rétes! - Magyarzászlós rétes, pepecselés nélkül

Imádjuk a rétest, a legtöbb töltelékével együtt. De mi lenne, ha idén halmoznánk a jót, és három tölteléket rétegeznénk a rétestésztába? A pisztácia, túró és meggy csodálatos triója nemcsak ízében, de látványában is lenyűgöző - a színvilága pedig…annyira hazai!

 

Elkészítési idő: 30-60 perc

Hozzávalók

  • 1 csomag Dr. Oetker Réteslap
  • 250 g natúr tehéntúró
  • 250 g darált natúr pisztácia
  • 250 g kimagzott meggybefőtt
  • 50 g búzadara
  • 300 g cukor
  • 100 ml tej
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 100 ml tejszín
  • 1 felvert tojás

Elkészítés

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy minimum 30 cm hosszú tepsit sütőpapírral bélelünk.

2. Előkészítjük mindhárom tölteléket. A pisztáciát egy kis edényben elkeverjük 150 g cukorral és a tejjel. Tűzre helyezzük. Sűrű, pépes állagúra keverjük és addig melegítjük, míg a cukor elolvad. A meggyről leöntjük a levét, kisebb darabokra vágjuk és elkeverjük a búzadarával. A túrót a maradék cukorral és a tejszínnel botmixerrel pépesre mixereljük.

3. A tepsiben kiterítjük a réteslapot. A középső egyharmadába rétegezzük a töltelékeket: előszőr a pisztáciát, aztán a túrót és végül a meggyet. A tészta szabad széleit szorosan egymásra csomagoljuk, a két végét behajtjuk és lenyomkodjuk.

4. A sütőpapír segítségével a másik oldalára fordítjuk a rétest. A felvert tojással megkenjük. 25-30 percig sütjük, 180 fokon, míg aranybarna színe nem lesz. Langyosan már szeletelhetjük. Csodálatos rétegei lesznek!

Nézd meg további karácsonyi receptjeinket!