Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Mascarponés csiga-karácsonyfa, díszesen

Vigyázat, erre a csigára rá lehet szokni!

Ha eddig a mascarponet csak pohárkémekbe vagy sajttortába használtad, most egy újabb nagyszerű felhasználásával fogsz találkozni. Ha cukorral kikavarod és megkened vele a kelt tésztát, mennyei édességet kapsz, amit aztán könnyű még tovább gondolni. Lássunk most egy igazi karácsonyi hangulatú süti receptet!

Elkészítési idő: 15-30 perc

Hozzávalók

Elkészítés

1. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk.
Lisztes felületen kiterítjük a kelt tésztát. A mascarponét cukorral és vanília cukorral kikeverjük, majd a tésztás vastagon bekenjük vele. Hosszanti irányban feltekerjük és 3 cm-es szeleteket vágunk belőle.

2. A csigákat szorosan egymás mellé tesszük a sütőpapírra úgy, hogy karácsonyfát formázzanak. A csigák közepére egy-egy lekvár darabot helyezünk. Aranybarnára sütjük 20-25 perc alatt. 

3. Tálaláskor cukormázzal megcsorgatjuk, porcukorral meghintjük.

 

Nézd meg további karácsonyi receptjeinket!