Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Újragondolt pogácsák, még finomabban! Tejfölös-sonkás-sajtos csigák

Ha imádod a pogácsákat, akkor ezeket a csigákat még jobban fogod! A benne levő tejföl és sajt omlós, puha, enyhén krémes állagot kölcsönöz a belsejének, a sonka pedig kellemes füstölt-sós ízt ad a falatoknak. Bármilyen családi eseményen, vagy utazás előtti útravalónak is megállja a helyét.

 

Elkészítési idő: 15-30 perc

Hozzávalók

  • 1 csomag Dr. Oetker Kelt tészta
  • 4 ek. zsíros tejföl
  • 200 g reszelt sajt
  • 100 g felkockázott füstölt-főtt sonka

Elkészítés

  1. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. Egy nagy tepsibe sütőpapírt helyezünk.
  2. Lisztes felületen kinyújtjuk a kelt tésztát. Megkenjük a tejföllel a teljes felületén, megszórjuk a reszelt sajttal és a sonkadarabokkal. Hosszában feltekerjük, majd 2-3 cm széles szeletekre vágjuk. A csigákat a sütőpapírra helyezzük. 
  3. Megszórhatjuk még egy kis sajttal a tetejüket, majd 15 perc alatt aranybarnára sütjük

Nézd meg további karácsonyi receptjeinket!