Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Ünnepi ropogós: Csokis karácsonyfa, csavarosan

Mi mást süthetnénk az ünnepekre, mint egy gyors, mennyei, karácsonyfa formájú édességet? A látszat ellenére, pillanatok alatt elkészül. Az „ágait” pedig legszívesebben még melegen letépkednénk és megennénk! 

 

Elkészítési idő: 15-30 perc

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. Kilisztezett felületen kiterítjük mindkét rétes tészta lapot. Két egyforma fenyőfaformát vágunk ki belőle, a tésztalap teljes szélességében.
  2. A vajat gőz fölött felolvasztjuk, elkeverjük a kakaóval, a cukorral, a vanília cukorral és a rummal.
  3. Az egyik fenyőfa formát sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A kakaós krémmel megkenjük, majd a másik formát is ráhelyezzük. A két szélét egy éles késsel bevágjuk úgy, hogy kb. 3 cm-es ágakat vágjunk. Az „ágakat” megcsavarjuk. A maradék tésztából csillagot vágunk ki és a fa tetejébe helyezzük. A tojással megkenjük. Aranybarnára sütjük. Napokig ropogós, friss marad. Hideg helyen tároljuk.

Nézd meg további karácsonyi receptjeinket!