Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Zserbó pohárban

Zserbó és a flódni a két legjobb téli sütemény, de igencsak időigényes elkészíteni, így néha muszáj egy kis trükkhöz folyamodni, ha ezekkel az ízekkel szeretnénk az asztalon találkozni.

 

A poharas zserbó sokszor akkora kedvenc lesz, hogy többé már nem készül másképp, arról nem is beszélve, hogy nagyon elegáns a tálalása, gyönyörűen mutat a szépen megterített asztalon. 
Ez a recept egy könnyű, habos változat, még egy komplett vacsora után is nagyon jólesik!

 

Elkészítési idő: 15-30 perc

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 15 dkg zabkeksz
  • 2 dkg vaj
  • 15 dkg dió
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 csomag Dr. Oetker Habfixáló
  • 3 evőkanál porcukor
  • 8 evőkanál baracklekvár
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 170 fokra.

A zabkekszet és a vajat késes robotgéppel ledaráljuk, összeforgatjuk. Amikor nagyobb morzsadarabokat látunk a gépben, akkor le is kapcsolhatjuk. Sütőpapírra szórjuk, és 3 percig sütjük.
A diót közben száraz serpenyőben megpirítjuk, majd durvára vágjuk.
A tejszínt kevés porcukorral és a habfxálóval kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a krémsajttal és a maradék porcukorral.
Az étcsokit nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

Következik az összeállítás:
A poharak aljába elosztjuk a kekszmorzsa felét. Erre 1-1 evőkanál baracklekvár kerül, majd a dió fele, pár szem mazsola, végül a tejszínes krém fele. A rétegeket újra megismételjük, a tetejét pedig megszórjuk az étcsokival.
Egy órára behűtjük fogyasztás előtt.

Nézd meg további karácsonyi receptjeinket!