Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptajánlók

A leveles tészta mindig jó választás, akár édes, akár sós finomságot szeretnénk készíteni.

Január, február: itt a nyár! Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint februári télűző hagyományunk, a farsang.

Valentin nap alkalmából pár érdekes tényt és csupa szíves finomságot gyűjtöttünk csokorba nektek.

A Valentin napot lehet szeretni, vagy nem szeretni, de azt egy ideje tényként elfogadhatjuk, hogy beilleszkedett ünnepeink sorába és az már csak a saját döntésünk, hogy ünnepeljük-e vagy sem. Mint ahogy az is, hogy ha ünnepeljük, akkor mivel kedveskedünk annak, akit meg szeretnénk lepni. Egy saját magunk által készített ünnepi desszert feltehetően kedvesebb emlékké válik majd, mint egy plüssfigura.

A közelgő ünnepre tekintettel összegyűjtöttünk pár érdekességet, amit nem biztos, hogy mindenki ismer.

Négy érdekesség a csokoládéról

Négy érdekesség a csokoládéról

Miután január végén nem bővelkedünk szezonális gyümölcsökben és némi lélekvidítás sem árt ilyenkor, aktuális összeállításunkban a csokoládéról gyűjtöttünk pár érdekességet, természetesen néhány isteni, csupacsoki recept kíséretében.

Tovább a cikkhez
Te is meg tudod csinálni - 7 trükk fánksütéshez

Te is meg tudod csinálni - 7 trükk fánksütéshez

Bár most még kopognak a mínuszok és kora reggel szürke az ég, de már lassan elérkezik a téltemető farsangi időszak, ami elképzelhetetlen a jó öreg fánk nélkül. Összeszedtük a leghasznosabb trükköket!

Tovább a cikkhez
Mézes csodák

Mézes csodák

A kedvelt mesehős, Micimackó közelgő világnapjára való tekintettel, ezen a héten egy csodálatos hozzávalót, a mézet helyeztük összeállításunk középpontjába.

Ha a mézimádatot egyetlen ikonikus személyhez, lényhez kellene kapcsolni, sokaknak talán jogosan Micimackó jutna az eszébe. Nem véletlenül, hiszen a kedvesen és egyszerűen bölcs, puhán gömbölyű pocakos mackó a mesében mindenek felett szereti az aranyló, édes mézet.

Meglehet, kevesen tudják, de ennek a csekélyértelmű medvebocsnak, a világ talán legismertebb medvéjének is van "világnapja", ami ugyan naptárilag hivatalosan nem bejegyzett, de mégis sokan megemlékeznek róla. 

Tovább a cikkhez
Zöldséget a sütibe?

Zöldséget a sütibe?

Miért ne? Ritkán, vagy talán soha nem jut az eszünkbe, pedig vannak olyan receptek, amikor egy adott zöldség kifejezetten növelheti egy-egy süti élvezeti értékét.

Tovább a cikkhez
Forró italok baráti összejövetelekhez

Forró italok baráti összejövetelekhez

Az ünnepek után, a hosszú, szürke, hideg, téli délutánokban első ránézésre nem sok szerethető van - de próbáljuk meg újraértelmezni ezt a kevésbé lenyűgöző időszakot és vezessünk be új szokásokat!

Tovább a cikkhez
Szilveszteri falatkák - süss rétest a hosszú és boldog életért!

Szilveszteri falatkák - süss rétest a hosszú és boldog életért!

Újévkor és szilveszterkor hagyományok, szokások és babonák garmadája vesz minket körül, melyek jó része az evéshez, sütéshez is kapcsolódik. De persze
mindenki eldöntheti, melyiknek tulajdonít jelentőséget és melyiknek nem.

Tovább a cikkhez