Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

3 tipp az ünnepi asztalra

Az ünnepek előtt a bőség zavara elbizonytalaníthat minket azzal kapcsolatban, vajon milyen sütemények is kerüljenek az asztalra. Most mutatunk három egyszerű megoldást.

Torta

A torta szinte minden alkalomra jó, hálás, dekoratív, sokan szeretik. Ráadásul az ünnepnek is megvannak a jellegzetes, hagyományos tortareceptjei. Válogassunk ezek közül és a siker is garantált lesz. A tortadekorációban a legújabb trend a minél inkább letisztult stílus.

Ha követjük a nemzetközi trendeket, még akár élő növénnyel is kiegészíthetjük a dekorációt. Akár apró fenyőágakkal is körbe rakhatjuk a tálalót. Ne féljünk az új, szokatlanabb megoldásoktól, ezekkel csak tovább fűszerezhetjük az ünnepi készülődés finom perceit. 

Aki a tortakészítés terén bizonytalan kicsit, korábbi írásainkban találhat pár hasznos tippet.

Ünnepi színek

A fehér süteményekről a hetekben már írtunk, de akkor sem tévedhetünk nagyot, ha a süteményeinket ünnepi színekbe öltöztetjük. A fehér mellett kiváló választás lehet a piros, a zöld, az arany és az ezüst is. A színes sütemények - legyen az aprósütemény, gyümölcskenyér, vagy akár torta - az ünnepi asztal díszei lehetnek, mintegy dekorációként is funkcionálva. 

Ünnepi formák

Ahogy az ünnepnek megvannak a jellegzetes színei, ugyanúgy vannak jellegzetes formák is, melyek visszaköszönhetnek a süteményeken is. A csillag, a fenyő, a szív, az angyal formák mind-mind csodásan mutatnak a tálalókon, kínálókon. De a formák közöl az állatok is igen közkedveltek lehetnek. A sütemények díszítésénél a porcukrot és a kókuszt is használhatjuk a hó szimbolizálására. Érdemes előkeresni a régi családi kiszúrókat is, melyek az ünnep, a hagyományok folytonosságát tarthatják fent. Ha ugyanolyan szív alakú sütemény van az asztalon, melyet a nagymamánk is készített, egészen biztosan megmelegszik a lelkünk és az ünnep is könnyebben költözik az szívünkbe.

Neked is van egy szuper recepted a témában?
Töltsd fel oldalunkra!