Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

A töltött sütik titkai

Bukta, batyu, kakaós csiga? Isteni töltött finomságok. Összegyűjtöttünk most pár tippet, amelyek segítségével könnyebben elérhető a vágyott végeredmény.

  • A töltött sütemények akkor igazán finomak, ha a tészta és a töltelék aránya jól eltalált.
  • Változatossá tehetünk egy bevált receptet, ha a tölteléket alkalmanként más fűszerezéssel készítjük. Ez igaz lehet mind a sós, mind az édes sütemények esetében is.
  • Fontos, hogy a töltelékünk ne legyen túl híg. Ennek több oka is van. Egyrészt eláztathatja a tésztát, másrészt ki is folyhat, ami a végeredménynek sem tesz jót, illetve a kifolyt töltelék könnyen oda is ég.
  • Bár gondolhatnánk azt, hogy mindig a minél több töltelék az igazán kívánatos, de túltölteni sem érdemes a süteményeket, mert egyes tészták kiszakadhatnak, a töltelék szintén kifolyhat, más recepteknél pedig a túl sok töltelék eltolhatja az ízeket egy bizonyos irányba és így megbomolhat a kész süti ízharmóniája. 
  • Töltött sütik, péksütik készítésekor fontos arra is figyelni, hogy a tésztánk jó állagú, könnyen formálható legyen és ne törjön, mert ellenkező esetben nem minden esetben tudjuk formázni, ami szintén a töltelék kárára mehet.
  • A jó formázhatóság azért is fontos szempont, hogy jól el tudjuk dolgozni a sütemény azon részeit, ahol kifolyhat a töltelék.
  • Sajnos minden balesetet nem lehet kiküszöbölni, ezért a töltött sütik alá érdemes sütőpapírt tenni.
  • Bár vannak olyan receptek, amelyek egyes gyümölcsöknek kifejezetten a maggal együtt való sütését javasolják annak érdekében, hogy a végeredmény még komplexebb ízélményt adhasson, de a töltött sütemények esetében ezt a módszert érdemes kerülni. Miután a töltelék sok esetben nem látható, bárki könnyen ráharaphat egy magra, s így sérülhetnek a fogai.
  • Ha a batyukhoz a tésztát meleg késsel vágjuk fel, szép, egyenes széleket kaphatunk.

Neked is van egy szuper recepted a témában?
Töltsd fel oldalunkra!