Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Az ezerarcú leveles tészta

A leveles tészta mindig jó választás, akár édes, akár sós finomságot szeretnénk készíteni.

A leveles tészta az egyik legsokoldalúbban felhasználható alapanyag. Bár otthon is elkészíthető, de megéri belőle boltit venni, mert így jóval hamarabb elkészül a végeredmény, ami lehet a gyerekeknek uzsonna az iskolába, gyors vacsora, vagy vendégváró falatka is.

Ha a kicsiknek készítünk tízórait, arra figyeljünk, hogy a töltelék ne legyen nagyon folyós “maszatolós”, mert azt a gyerekek nehezen tudják kezelni, mi pedig majd a mosásnál bosszakondhatunk. Egy virslis roló, vagy virslis virág például tökéletes és univerzális választás lehet. Ha húsos verziót szeretnénk készíteni, virsli helyett használhatunk szalámit is, ha pedig darált hússal töltjük meg a tésztát, akár még könnyű ebédet is varázsolhatunk az asztalra.

 

Kicsit feldobhatjuk vele a vacsorát, könnyen és gyorsan, küldhetjük tízóraira a nagyobb gyerekeknek a suliba és vihetjük magunkkal kis dobozkában a játszótérre az aprónépnek.A leveles tészták abban is jó barátaink lehetnek, hogy a kicsiknek minél több formában tudjuk kínálni a zöldségeket, gyümölcsöket.
Egy spenótos-túrós kis háromszöget például könnyen magunkkal vihetünk a napi sétánkra, és megkínálhatjuk vele az ízekkel épp ismerkedő totyogókat. Lehet, hogy nagyobb sikere lesz, mint elsőre a klasszikus főzeléknek és kisebb ellenállásba ütközünk. Így később a zöldségek egyéb formáit is könnyebben fogadják a kicsik.

A leveles tészta édes variációi is igen sokoldalúak. A vendégeket akár mutatós kompozíciókkal is elkápráztathajuk. Az almás rózsasütemény habkönnyű finomság, isteni gyümölccsel, csodás formában.
Azonban a leveles tészták kiváló “csomagolói” a házi lekvároknak, melyekkel könnyebben át tudjuk vészelni azt az időszakot, míg ismét megjelennek a friss gyümölcsök a zöldségesek polcain.

Korábban írtunk már a pohárkrém készítés trükkjeiről is, mely írásunkból kiderült, az igazán jó pohárkrémnek biztosan van egy olyan összetevője, ami roppanós. Ezt a funkciót a finom, ropogósra sütött leveles tészta is be tudja tölteni, érdemes ezt a megoldást is kipróbálni.

Neked is van egy szuper recepted a témában? Töltsd fel oldalunkra!