Epermámor: íme a legfinomabb epres sütik!
2019. május 14.Sokunk kedvenc gyümölcse a tavasz hírnöke, hiszen az első gyümölcsök közé tartozik, ami megjelenik az zöldségesek polcain.
Az eper örök kedvenc, kicsik és nagyok imádott gyümölcse. Ha sikerül igazán jót kapnunk, akkor illatos, zamatos íze igazi örömbomba.
Ha még a szezon elején magasabb áron jutunk hozzá, érdemes legegyszerűbb formában, nyersen fogyasztani.
Talán bizarrnak tűnhet, de nagyszüleink nem vetették meg annak idején az epres kenyeret. Érdemes kipróbálni, igazi tavaszi finomság. Ennek a megoldásnak egy izgalmas feldolgozása lehet az “Epres-túrós háromszög”, mert szintén hagyja érvényesülni a gyümölcs eredeti ízét.
Az eper számos receptbe beilleszthető
Ha kis mennyiséget veszünk, akkor isteni és könnyű eperkrémet is készíthetünk belőle.
Szintén a szezon elején még bátran benevezhetünk egy könnyű epertortára is, melyekből alkalomhoz illőt is találhatunk.
Igazi hedonista élvezetet ígér az eperkrémes-öntetes epres muffin. Az egyszerű alaptésztát tökéletesen kiegészíti a gazdag gyümölcsös íz.
Ha nem szeretnénk begyújtani a sütőt, akár egy hétköznap délután is könnyű epersalátával lephetjük meg a családot. A tetejére szórt ropogós müzli istenien feldobja ezt az egyszerű desszertet.
Palacsinta, fagyi, piskóta zamatos eperrel
És persze semmiképpen ne feledkezzünk meg a nagy klasszikusokról: az örökzöld palacsinta, némi eperkrémmel az esős tavaszi délutánok abszolút sztárja lehet.
Ha pedig beköszöntenek a melegebb napok, a házi készítésű eperszörp lehet igazi aduász.
Ha van olyan sütemény-típus, aminek igazán jól állhat még az eper, az a piskóta. A könnyed, de mégis jól alakítható tésztához jól passzol az eper zamatos íze, és a dekoráció területén is jól kihasználhatjuk a tavaszi gyümölcs vidám színét, karakteres formáját.
A legkisebbek kedvence pedig akár még ez a kedvesen gömbölyded epergolyó is lehet, melynek elkészítésében akár ők is kivehetik a részüket.
Természetesen az eperszezon teljében szót kell ejtenünk majd az eperből készült dzsemekről és lekvárokról is, a jövő héten erre is sort kerítünk.
Kapcsolódó cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Karácsony lemondások nélkül – mentes desszertcsodák
Kerülnéd a finomított cukrot karácsonykor is? Netán ételérzékenység miatt tiltólistás a glutén, laktóz, tejfehérje, tojás? Mindenre van megoldásunk!
Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?
Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!