Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Epermámor: íme a legfinomabb epres sütik!

Sokunk kedvenc gyümölcse a tavasz hírnöke, hiszen az első gyümölcsök közé tartozik, ami megjelenik az zöldségesek polcain.

Az eper örök kedvenc, kicsik és nagyok imádott gyümölcse. Ha sikerül igazán jót kapnunk, akkor illatos, zamatos íze igazi örömbomba.

Ha még a szezon elején magasabb áron jutunk hozzá, érdemes legegyszerűbb formában, nyersen fogyasztani.

Talán bizarrnak tűnhet, de nagyszüleink nem vetették meg annak idején az epres kenyeret. Érdemes kipróbálni, igazi tavaszi finomság. Ennek a megoldásnak egy izgalmas feldolgozása lehet az úgynevezett “epres szendvics”, mert szintén hagyja érvényesülni a gyümölcs eredeti ízét.

Ha kis mennyiséget veszünk, akkor isteni és könnyű eperkrémet is készíthetünk belőle.

Szintén a szezon elején még bátran benevezhetünk egy könnyű epertortára is, melyből nagyon sok típust találhatunk. A belga epertorta amellett, hogy nagyon finom és könnyű, megjelenésében is igazán impozáns.

Igazi hedonista élvezetet ígér az eperkrémes-öntetes epres muffin. Az egyszerű alaptésztát tökéletesen kiegészíti a gazdag gyümölcsös íz.

Ha nem szeretnénk begyújtani a sütőt, akár egy hétköznap délután is könnyű epersalátával lephetjük meg a családot. A tetejére szórt ropogós müzli istenien feldobja ezt az egyszerű desszertet.

És persze semmiképpen ne feledkezzünk meg a nagy klasszikusokról: az örökzöld palacsinta, némi eperkrémmel az esős tavaszi délutánok abszolút sztárja lehet.

Ha pedig beköszöntenek a melegebb napok, a házi készítésű eperfagyi lehet igazi aduász.

Ha van olyan sütemény-típus, aminek igazán jól állhat még az eper, az a piskóta. A könnyed, de mégis jól alakítható tésztához jól passzol az eper zamatos íze, és a dekoráció területén is jól kihasználhatjuk a tavaszi gyümölcs vidám színét, karakteres formáját.

A legkisebbek kedvence pedig akár még ez a kedvesen gömbölyded epergolyó is lehet, melynek elkészítésében akár ők is kivehetik a részüket.

Természetesen az eperszezon teljében szót kell ejtenünk majd az eperből készült dzsemekről és lekvárokról is, a jövő héten erre is sort kerítünk.

Neked is van egy szuper recepted a témában?
Töltsd fel oldalunkra!