Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Fagyi házilag? - Ezekre lesz szükséged!

Nyáron a fagyinál jobb finomság szinte nincs is. Most megmutatjuk, milyen eszközökre van szükséged, ha otthon szeretnéd elkészíteni.

Sokan azt gondolják, ha nincs otthon fagylaltkészítő gépük, esélyük sincs egy jó kis finom, fagyos otthoni nyalánkságra. Persze a gép sokat könnyíthet, de hasznos lehet átgondolni, hányszor fogjuk használni, biztosan érdemes-e beruházni rá? Ha kétnaponta gyártjuk a család fagyikészletét, jó befektetés lehet, de vannak más megoldások is, amelyekkel elérhetjük a kívánt állagot.

Ha nem a gép mellett döntünk, sok más választásunk is lehet.

Az egyik, hogy az elkészült fagylalt masszát betesszük a fagyasztóba, és nagyjából húsz percenként átkeverjük.

Ennél egy kicsit kényelmesebb, ugyanakkor igen hatékony megoldás, ha csak hatvan percenként vesszük ki a műanyagdobozba töltött masszát és akkor botmixerrel átkeverjük, majd újra visszatesszük a mélyhűtőbe. Addig ismételjük mindezt, amíg a massza meg nem fagy.

Pár éve már hazánkban is a hódít a “nice cream” azaz a mindenmentes jégkrém is. Ennek a technikának az a lényege, hogy a megtisztított, darabolt gyümölcsöt lefagyasztjuk, majd a fagyott gyümölcsöt pürésítjük vagy gépi darálón a fagyott masszát nemes egyszerűséggel ledaráljuk.

Édesítéshez használhatunk banánt és egy kevés mézet is, az alap gyümölcs édességétől függően.

Ha jeges nyalánkságok készítésében gondolkodunk, a jégkrém formáknak is nagy hasznát vehetjük. A legegyszerűbb joghurtos jégkrémekhez nem kell mást tennünk, mint a friss gyümölcsöket összeturmixolni joghurttal vagy kefirrel és a formákba önteni. A kicsik imádni fogják ezeket az egyszerű nyalánkságokat, amik könnyű uzsonnaként is megállják a helyüket.

Azoknak, akik nem fogyasztanak tejet, a kókusztejjel készült finomságok jó alternatívát jelenthetnek.

Akik pedig a hozzáadott finomított cukrot kerülnék, a banánt használhatják édesítéshez.

A jégkrém készítésének van még egy ennél is egyszerűbb módja: szilikonos jégkrémformákba töltsünk jó minőségű vagy esetleg házilag préselt gyümölcslevet.

Tegyük a fagyasztóba és hamarosan fogyaszthatjuk is a hűsítő és egyben alakbarát jeges nyalatot.

Neked is van egy szuper recepted a témában?
Töltsd fel oldalunkra!