Fagyi házilag? - Ezekre lesz szükséged!
2019. július 04.Ahogy egyre melegebbre fordul az idő, nincs is jobb finomság a fagyinál. Most megmutatjuk, milyen eszközökre van szükséged, ha otthon szeretnéd elkészíteni.
Fagylaltkészítő gép nélkül is van megoldás
Sokan azt gondolják, ha nincs otthon fagylaltkészítő gépük, esélyük sincs egy jó kis finom, fagyos otthoni nyalánkságra. Persze a gép sokat könnyíthet, de hasznos lehet átgondolni, hányszor fogjuk használni, biztosan érdemes-e beruházni rá? Ha kétnaponta gyártjuk a család fagyikészletét, jó befektetés lehet, de vannak más megoldások is, amelyekkel elérhetjük a kívánt állagot.
Tippek fagylalt készítéshez
Ha nem a gép mellett döntünk, sok más választásunk is lehet.
Az egyik, hogy az elkészült fagylalt masszát betesszük a fagyasztóba, és nagyjából húsz percenként átkeverjük.
Ennél egy kicsit kényelmesebb, ugyanakkor igen hatékony megoldás, ha csak hatvan percenként vesszük ki a műanyagdobozba töltött masszát és akkor botmixerrel átkeverjük, majd újra visszatesszük a mélyhűtőbe. Addig ismételjük mindezt, amíg a massza meg nem fagy.
Gyümölcsöket is használhatunk
Pár éve már hazánkban is a hódít a “nice cream” azaz a mindenmentes jégkrém is. Ennek a technikának az a lényege, hogy a megtisztított, darabolt gyümölcsöt lefagyasztjuk, majd a fagyott gyümölcsöt pürésítjük vagy gépi darálón a fagyott masszát nemes egyszerűséggel ledaráljuk.
Édesítéshez használhatunk banánt és egy kevés mézet is, az alap gyümölcs édességétől függően.
Ha jeges nyalánkságok készítésében gondolkodunk, a jégkrém formáknak is nagy hasznát vehetjük. A legegyszerűbb joghurtos jégkrémekhez nem kell mást tennünk, mint a friss gyümölcsöket összeturmixolni joghurttal vagy kefirrel és a formákba önteni. A kicsik imádni fogják ezeket az egyszerű nyalánkságokat, amik könnyű uzsonnaként is megállják a helyüket.
Jégkrém készítés házilag
Azoknak, akik nem fogyasztanak tejet, a kókusztejjel készült finomságok jó alternatívát jelenthetnek.
Akik pedig a hozzáadott finomított cukrot kerülnék, a banánt használhatják édesítéshez.
A jégkrém készítésének van még egy ennél is egyszerűbb módja: szilikonos jégkrémformákba töltsünk jó minőségű vagy esetleg házilag préselt gyümölcslevet.
Tegyük a fagyasztóba és hamarosan fogyaszthatjuk is a hűsítő és egyben alakbarát jeges nyalatot.
Kapcsolódó cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Karácsony lemondások nélkül – mentes desszertcsodák
Kerülnéd a finomított cukrot karácsonykor is? Netán ételérzékenység miatt tiltólistás a glutén, laktóz, tejfehérje, tojás? Mindenre van megoldásunk!
Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?
Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!