Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Poharas finomságok – készíts változatos krémdesszerteket!

Pohárkrémet készíteni az egyik leghálásabb feladat: az édes-krémes, „kanalazós” desszerteket mindenki szereti. Ha bonyolultabb sütikre egyelőre nem vállalkoznánk, akkor is bátran nekiállhatunk egy-egy finom desszertnek, hiszen gyorsan és egyszerűen az asztalra varázsolhatók, de akkor is rejtenek magukban némi kihívást, ha a sütés és a kreatív desszertalkotás az egyik legkedveltebb elfoglaltságunk.

Főzéssel vagy anélkül? Több lehetőség is rendelkezésünkre áll: ha extra gyors édességre vágyunk, válasszunk főzés nélküli krémdesszerteket: Aranka Krémeket vagy Gála Krémpudingokat. Ha pedig kaphatóak vagyunk egy kis főzésre, számos hagyományos, főzős puding közül választhatunk.

Valljuk be, egy poharas édesség magában is finom uzsonna, de ha kedvünk tartja, tovább is fokozhatjuk az élvezeteket. Itt a nyár! Mi sem egyszerűbb, mint a krémdesszerteket vagy pudingokat gyümölcsökkel felturbózni. Szórhatunk a krémekre friss, bogyós gyümölcsöket, pürésíthetjük, de akár öntetet is főzhetünk belőlük.

A friss gyümölcs mellett a konzerv, befőtt is jó választás a pohárdesszertbe, ezeket ne felejtsük el alaposan lecsepegtetni, mielőtt a tálkába kerülnek. És persze gyümölcszselét is készíthetünk zselatinnal. Ha szeretnénk, durvára tört vagy finomra őrölt mandulát, diót vagy mogyorót is szórhatunk a desszertes pohárba, de finom lesz az édességünk apróra vágott csokival, cukorkákkal, kekszekkel vagy pár kanál müzlivel is. 

Apropó, csoki! Vagy vanília? Nem kell választanunk! A krémeket nyugodtan márványozhatjuk is egy spatula vagy villa segítségével, így nemcsak finom, hanem látványos pohárdesszerteket készíthetünk. 

Amennyiben van otthon egy kis maradék keksz, bátran használjuk fel pohárkrémekhez. Tegyük lezárható tasakba, majd sodrófával törjük durvára vagy apró, morzsás állagúra. Két réteg krémes puding közé remek lesz.

Ha a krémesség mellett egy kis extra hab is kedvünkre való lenne, rétegezzünk kevés cukorral felvert vagy vaníliával, fahéjjal ízesített tejszínhabot a desszertünk tetejére. A krémekhez pedig további ízesítőket is keverhetünk. Például pár darab Oreo kekszet. Válasszuk szét óvatosan a kekszeket: a barna kalapokat törjük össze morzsás réteggé, a tölteléket pedig megolvasztva keverjük az elkészített krémhez. 

Persze nem csupán kekszben gondolkozhatunk. Maradék (akár kissé szikkadt) piskóta is remek lesz a pohárkrémünkbe. Az angolok nagymesterei ennek a desszertnek: a trifle-be alkohollal meglocsolt piskóta, gyümölcs, vaníliás krém és tejszínhab kerül a leggyakrabban.

Formáljuk ízlésünkre a krémdesszertünket! Nyáron friss gyümölcsökkel és vaníliával, télen apróra tört mézeskaláccsal, gyümölcsbefőttel, fahéjjal és szegfűszeggel. Egy biztos: a vaníliás, csokoládés, karamellás vagy épp mogyorós desszerttel nem lehet mellélőni.

Neked is van egy szuper recepted a témában?
Töltsd fel oldalunkra!