Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Süssünk-főzzünk Creme VEGA-val!

Akár vegán életmódot folytatunk, akár laktóz- vagy tejfehérjementesen táplálkozunk, vagy egyszerűen csak a növényi élelmiszereket részesítjük előnyben, a Dr. Oetker Creme VEGA minden esetben tökéletes választás lesz.

A Creme Vega a tejföl alternatívája. A szója alapú termék rendelkezik a tejföl valamennyi jó tulajdonságával: krémes állagú finomság, amely közvetlenül a dobozból is fogyasztható, de emellett hőálló, hőkezelhető, azaz főzésre és sütésre egyaránt alkalmas.

Ha próbáltunk már vegán süteményt készíteni, vagy csak kihagyni az állati eredetű tejtermékeket a kiszemelt receptből, pontosan tudjuk, hogy nem vállalkozunk egyszerű feladatra. Kompromisszumos megoldások helyett bontsunk inkább ki egy pohár Creme VEGA-t, és élvezzük a tejfölös krémességet – tisztán növényi összetevőkből! Lássuk, mi mindenre használhatjuk a konyhában.

A francia eredetű sós piték (quiche) omlós tésztából készülnek, és a töltelékükbe is kerül tejtermék. A tészta összeállításához és a töltelék kikeveréséhez egyaránt használhatunk Creme VEGA-t. Hasonlóan felhasználhatjuk édes pitékhez is. Ha már szóba kerültek az omlós tészták, ne hagyjuk ki a felsorolásból a teasüteményeket sem, a növényi alapú margarin és a Creme VEGA párosa garantálja a hamisítatlan 5 órai teázás élményét. Közeledik a tavaszi-nyári gyümölcsös sütemények szezonja. Itt az eper és a rebarbara, hamarosan pedig megkóstolhatjuk az első cseresznyét, meggyet, barackot. Az egyik legnépszerűbb édesség ilyenkor a kevert tejfölös lepény sok-sok gyümölccsel. Hozzávalóit általában a felhasznált tejföl poharával szoktuk kimérni, ezért is nevezzük poharas süteménynek. Tejföl helyett választhatunk Creme VEGA-t, a praktikus poharas kiszerelés pedig a méricskélés kérdését is megoldja.

Azt már tudjuk, hogy a Creme VEGA remek sütésálló tulajdonságokkal bír, de itt még nem érnek véget a benne rejlő lehetőségek. Pohárkrémek, hűtött gyümölcsös, csokis, kekszes, piskótás desszertek alapjául is szolgálhat. Citrom- vagy narancshéjjal, porcukorral ízesítve felhasználhatjuk önmagában, vagy lágy habbá vert növényi tejszínnel is összeforgathatjuk. Kenhetjük sütemények tetejére, és sütés nélküli desszerteket, például kókuszgolyókat szintén készíthetünk a segítségével.

Végezetül főzzünk egy kicsit! A magyar konyha nagy klasszikusa a tejföl, számos autentikus étel nélkülözhetetlen eleme. Vegyünk példaként egy vegán étrendbe is beilleszthető gombapaprikást! Ha pedig ételérzékenységben vagyunk érintettek, és nem fogyaszthatunk laktózt vagy tejfehérjét, akkor sem kell lemondanunk egy jó csirkepaprikásról, csak cseréljük le a hagyományos tejfölt Creme VEGA-ra. Nemzetközi vizekre evezve érdemes még megemlíteni a különböző zöldségcurryket és serpenyőben sütött lepénykenyereket, ez utóbbiak tésztájába is csempészhetünk egy kevés Creme VEGA-t.

A tejföl salátaöntetek, dresszingek alapja, gondoljunk csak a burgonyasalátára vagy a majonézes-mustáros-tejfölös keverékkel összeforgatott tésztasalátára! Akár zöldsaláta vagy laktatóbb krumplis, tésztás verzió, a Creme VEGA szuper alternatívát biztosít a tejföl kiváltására. Készíthetünk belőle főzött mártásokat és mártogatósokat főételekhez és snackekhez egyaránt. És persze tálaláshoz is bátran kanalazzunk belőle, ha autentikus tejföl-élményre vágyunk csupa növényi hozzávalóból.

Neked is van egy szuper recepted a témában?
Töltsd fel oldalunkra!