Sütnél valamit? Ezekhez a sütikhez nem kell boltba rohanni, a hozzávalókat megtalálod otthon

Dátum 2020. május 13.

Nincs is jobb, mint belefogni egy kis spontán sütögetésbe. Ha éppen van időnk, és meglepnénk a szeretteinket egy finom édes vagy sós sütivel, érdemes először körbenézni a hűtőnkben és a kamrapolcon.

 Lássuk, mi mindenből süthetünk!

Jó eséllyel lapul ott pár olyan alapvető hozzávaló, amely segítségével már neki is állhatunk a sütinknek, azaz teljesen felesleges leugrani a boltba. Liszt, cukor, vaj vagy margarin és egy-két további összetevő – ennyire lesz csak szükségünk. 

Szükséges idő 0-20 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Különféle tésztákat tölthetünk lekvárral, pudinggal

Legtöbbünk kamrájában megbújik egy üveg lekvár. Kis túlzással már nyert ügyünk van, hiszen a legegyszerűbb süteményt is remekül feldobja a gyümölcsös íz. Sütésálló lekvárral sütés előtt is megtölthetjük a kelt vagy akár omlós tésztánkat, de a kész sütemények, például kekszek töltelékeként ugyanúgy használhatunk lekvárt. Ez utóbbihoz a hígabb verziók szintén megfelelőek. És ne feledjük: sem a kelt, sem az omlós alaptészták nem kívánnak különleges hozzávalókat.

Tölthető édességekben egyébként is érdemes gondolkoznunk, hiszen az egyszerű összetevőkből álló alaprecept nemcsak lekvárral, hanem pudinggal is feldobható. Sőt! Ha még a tésztához is hiányzik ez-az, a pohárkrém lesz a legtutibb választás.

Gyümölcsök felhasználása pitékhez, rétesekhez

Ha másfajta gyümölcsös édességre vágyunk, nézzünk körül a kamrában! Alma általában szokott otthon lenni, az almás pitéhez pedig – bárhonnan nézzük – ez a legfontosabb alapanyag. Friss gyümölcs hiányában választhatunk befőttet, őszibarackkal például pitét vagy rétest is süthetünk.

Lehet, hogy elsőre eszünkbe sem jut, de az omlós és kelt tésztákhoz hasonlóan az égetett tészta is csupa hétköznapi hozzávalóból áll, a képviselőfánk töltelékét pedig úgy variáljuk, ahogy csak szeretnénk: puding vagy tejszínhab egyaránt tökéletes lesz a kis kalapok alá. Hasonló a helyzet a fánkokkal. Ki mondta, hogy egy finom fánk kizárólag farsang idején kerülhet az asztalra?

Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Sós finomságok is készülhetnek

Mondhatnánk viccesen, hogy a sós sütemény szintén szuper választás, hiszen még cukor sem kell hozzá. Tény, hogy édesítésre nem lesz szükség, de komolyra fordítva a szót, egyébként is jó választás a kelt tésztából készült, tetszőleges feltéttel megpakolható lepényféleség, vagy az omlós ropogtatnivaló. A sós kekszeket, rudacskákat megszórhatjuk maradék sajttalmagvakkal. És persze olyan hozzávalókat is számba vehetünk a hozzávalók összekészítésénél, amelyeket nem feltétlenül sütéshez vásároltunk, ilyen például a paradicsompüré vagy a pesztó.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Mi készüljön, ha nincs otthon liszt?

És a végére jöjjön még egy, elsőre talán meglepőnek tűnő kérdés: feltétlenül szükségünk lesz lisztre? A válasz legtöbbször igen, de ha épp kifogytunk, akkor sem kell kétségbe esni. Aprósütit például liszt nélkül, tojásfehérjével és finomra őrölt olajos maggal (mandulával vagy dióval) is készíthetünk.

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-12-13
0 Kedvelés

Karácsony lemondások nélkül – mentes desszertcsodák

Kerülnéd a finomított cukrot karácsonykor is? Netán ételérzékenység miatt tiltólistás a glutén, laktóz, tejfehérje, tojás? Mindenre van megoldásunk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-12-04
0 Kedvelés

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában

Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-17
3 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!