Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Te is meg tudod csinálni: a túrótorták titkai

Az egyszerű és ezerarcú túrótorta minden családi ebédet feldob - most segítünk abban, hogyan készítheted el!

Van az évnek az az időszaka, amikor Tél tábornok már visszavonulót fújt, a kamra kincsei vélhetően már fogyóban vannak, ugyanakkor még kicsit várni kell a friss gyümölcsökre. Erre az átmeneti időszakra lehet jó megoldás például egy remekbe szabott túrótorta, ha valami finomsággal kedveskednénk a családnak.

A túrótortákat alapvetően két csoportra oszthajuk: vannak a sütés nélküli és a sütéssel készült verziók. Mindkettőnek megvannak az előnyei és a saját rajongótábora.

Amikor még nincs nagy meleg, bátran választhatjuk a sütéssel készült változatokat is, melyekkel gyorsan és egyszerűen készíthetünk ellenállhatatlan finomságokat.

Az elkészült túrótortát hagyjuk a sütőben kihűlni, így a nedves krém kellemesen átitatja az amúgy talán száraz kekszalapot, ami ettől kellemesen puha lesz. A sült túrótorták elkészítése során az egyik leggyakoribb probléma, hogy megreped a felülete. Bár tökéletes megoldás ennek elkerülésére sajnos nem létezik, ezzel az eljárással a repedezés rizikóját is csökkenthetjük.

A túrótorta érzékeny pontja, amikor levesszük róla a csatos tortaformát, ilyenkor is könnyen szakadhat, repedhet. Ennek a jelenségnek azzal vehetjük elejét ha alaposan kivajazzuk a formát.

A túrótortát készíthetjük ricottából, vagy ricottával kevert túróból is. A ricotta, bár savanyú túrónak is hívják, valójában nem mondható savanyúnak és kiváló alapanyag, jól lehet vele dolgozni.

A túrótorta akkor is jó megoldás lehet, ha gluténmentes finomságot szeretnénk készíteni, ugyanis az alapot képező kekszet könnyen elkészíthetjük gluténmentes verzióban is.

Ha a sütés nélküli megoldást választjuk, akkor a zselatin (például Dr.Oetker Zselatin) adhatja meg a torta tartását.

Ha zselatinnal dolgozunk, mindenképpen érdemes a por alakú kiszereléseket keresnünk, azzal könnyebb dolgozni. Mindennemű túrótortát fel tud dobni egy kis friss gyümölcs, vagy házi dzsem, lekvár. Bátran nézzük át a kamrát, hogy friss ízekkel dobhassuk fel ezt az egyszerű finomságot!

Neked is van egy szuper recepted a témában? Töltsd fel oldalunkra!