Tejszín, joghurt, növényi tej - a leggyakoribb házi fagyi alapok

Dátum 2019. július 31.

A házi fagylalt sokféle alapanyagból készülhet, ráadásul te magad választhatod ki a számodra legideálisabbat.

Ha nagynak mondható a család “fagylaltfogyasztása”, különösen érdemes megfontolni a házi elkészítést. Összeszedtük a leggyakoribb fagylalt-alapokat.

Tejszín

A finom, főzött, krémesen tejszínes házi fagylalt méltán nagy kedvenc. Tejszínnek nevezzük a különböző zsírtartalommal gyártott, hőkezelt és hűtött, esetleg homogénezett zsírdús termékeket. Finomságának ára, hogy igen zsíros, ezért az ebből készült nyalánkságok nem nevezhetők igazán alakbarátnak.

Szükséges idő 20-40 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

A vásárlásnál is érdemes résen lennünk, sok bolti tejszínben találhatók olyan adalékanyagok, illetve hozzáadott cukor, amire a címkéje alapján nem számítanánk, ezért vásárlás előtt érdemes alaposan ellenőrizni a termékek összetételét.

Joghurt

Hőkezelt tejből, speciális mikrobatenyészetek hozzáadásával, savanyítással és alvasztással készült termékek. A joghurt készítéséhez tejsavbaktériumokat használnak. 

Ha valami könnyebb megoldást szeretnénk, nyugodtan használhatunk joghurtot is a tejszín helyett, igaz, ebben az esetben más típusú receptek között kell keresgélnünk.

Egyes gyümölcsöknek kifejezetten jól áll a savanykás íz, de figyeljünk oda az ízek harmóniájára, mert vannak olyan ízesítések, melyeknél nem a joghurt a legjobb választás.

Szükséges idő 0-20 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Növényi tejek

Sokan, sokféle okból kerülhetik a hagyományos tejtermékeket. Szerencsére már azok is találhatnak bőven alternatív alapanyagokat, akik nem fogyaszthatják a tehéntejből készült finomságokat.

A rizstej, kókusztej, mandulatej is tökéletes választás lehet. Fontos ugyanakkor, hogy kitapasztaljuk, melyik hogyan használható erre a célra. Illetve, hogy teszteljük, melyik ízét szeretjük a legjobban.

Víz

Igen, bármilyen meglepő, a víz is lehet a jeges finomság alapanyaga, melyet nem fagyinak hívunk, hanem granitának.

Egyszerű és nagyszerű, érdemes kipróbálni, akár a dinnyés, akár a kávés változatot is.

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-12-13
0 Kedvelés

Karácsony lemondások nélkül – mentes desszertcsodák

Kerülnéd a finomított cukrot karácsonykor is? Netán ételérzékenység miatt tiltólistás a glutén, laktóz, tejfehérje, tojás? Mindenre van megoldásunk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-12-04
0 Kedvelés

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában

Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-17
3 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!