Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Tippek fagyikészítéshez

Csoki, vanília, puncs, eper? Bármelyik is legyen a kedvenced, most mutatunk pár trükköt, hogy neked is jól sikerülhessen a házi fagyid.

A legegyszerűbb joghurtos fagyit úgy készíthetjük el, ha a bolti joghurthoz kevés lekvárt, vagy idénygyümölcsökből készült gyümölcspépet keverünk, fapálcikát szúrunk a tetejébe és betesszük a fagyasztóba.

Ha van otthon turmixgép, igazán könnyen összedobhatunk egy könnyű gyümölcsfagyit.

A kedvenc szezonális gyümölcseinket tisztítás után turmixoljuk össze, majd tegyük a fagyasztóba. Húsz percenként keverjük át, hogy igazi “fagyi-állagot” kapjunk.

Érdemes a banánnal is próbálkozni, mert ezzel a megoldással a természetes édesítés is megoldott.

Ha nem szeretnénk banánt tenni a fagyiba, egy kis mézzel is édesíthetjük.

A legegyszerűbb házi jégkrém, vagy fagyinyalóka, ha jó minőségű, 100%-os gyümölcslevet jégkrém formákba töltünk.

Sima aprítóval is készíthetünk fagylaltot. A gyümölcsöket tisztítva, apróra vágva fagyasszuk le, majd ha már fagyottak, tegyük őket az aprítóba egy kis tejszínnel esetleg joghurttal, némi cukor társaságában. Ha a művelet során a fagyink túlságosan felolvadna, tegyük vissza kicsit a mélyhűtőbe.

A legegyszerűbb házi csokifagyit is könnyű otthon elkészíteni. Két érett banánt turmixoljunk össze négy evőkanál kakaóporral és a masszát tegyük jégkrém formákba. Nagyon csokis és nagyon finom!

Ha gép nélkül dolgozunk és a fagyasztóból mindig kivesszük a masszát átkeverni, érdemes lapos dobozt választani, mert abban könnyebben megfagy a fagyialap.

A házi fagyikat sokféleképpen variálhatjuk.

Ha csinálsz sima joghurtos fagyit és mellé egy markáns színű gyümölcsöset, a kettőt finoman összeforgatva az isteni ízélmény mellett esztétikus színkavalkádot is kreálhatsz.

Ha a kész fagylalt tetejére friss vagy fagyasztott idénygyümölcsöket szórsz, még több szín és textúra tud megjelenni a házi fagyidban.

Egyes gyümölcsökhöz jól passzolnak az olajos magvak, kísérletezz merészebb párosításokkal is. 

Neked is van egy szuper recepted a témában?
Töltsd fel oldalunkra!