Tippek fagyikészítéshez
2019. július 17.Csoki, vanília, puncs, eper? Bármelyik is legyen a kedvenced, most mutatunk pár trükköt, hogy neked is jól sikerülhessen a házi fagyid.
Joghurtos, gyümölcsös fagyik egyszerűen
A legegyszerűbb joghurtos fagyit úgy készíthetjük el, ha a bolti joghurthoz kevés lekvárt, vagy idénygyümölcsökből készült gyümölcspépet keverünk, fapálcikát szúrunk a tetejébe és betesszük a fagyasztóba.
Ha van otthon turmixgép, igazán könnyen összedobhatunk egy könnyű epres csodát
A kedvenc szezonális gyümölcseinket tisztítás után turmixoljuk össze, majd tegyük a fagyasztóba. Húsz percenként keverjük át, hogy igazi “fagyi-állagot” kapjunk.
Gyümölcsök aprítva, fagyasztva
Érdemes a banánnal is próbálkozni, mert ezzel a megoldással a természetes édesítés is megoldott.
Ha nem szeretnénk banánt tenni a fagyiba, egy kis mézzel is édesíthetjük.
Sima aprítóval is készíthetünk fagylaltot. A gyümölcsöket tisztítva, apróra vágva fagyasszuk le, majd ha már fagyottak, tegyük őket az aprítóba egy kis tejszínnel esetleg joghurttal, némi cukor társaságában. Ha a művelet során a fagyink túlságosan felolvadna, tegyük vissza kicsit a mélyhűtőbe.
A legegyszerűbb házi mogyorós fagyit is könnyű otthon elkészíteni. Tej, tejszín, krémpuding por, mogyorókrém és kakaó - kis botmixerezés, hűtőbe vele, és kész is a hűsítő édesség.
Bátran kísérletezzünk
Ha gép nélkül dolgozunk és a fagyasztóból mindig kivesszük a masszát átkeverni, érdemes lapos dobozt választani, mert abban könnyebben megfagy a fagyialap.
A házi fagyikat sokféleképpen variálhatjuk.
Ha a kész fagylalt tetejére friss vagy fagyasztott idénygyümölcsöket szórsz, még több szín és textúra tud megjelenni a házi fagyidban.
Egy-egy kedvenc ízt jól át lehet ültetni hűsítő formába is, kísérletezz, vagy próbáld ki tejberizsfagylalt receptünket!
Kapcsolódó cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Karácsony lemondások nélkül – mentes desszertcsodák
Kerülnéd a finomított cukrot karácsonykor is? Netán ételérzékenység miatt tiltólistás a glutén, laktóz, tejfehérje, tojás? Mindenre van megoldásunk!
Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?
Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!