Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Tippek last minute befőzéshez

Lecsúsztál nyáron a befőzésről? Nem probléma! Még az utolsó pillanatban is elcsíphetsz pár ízletes gyümölcsöt befőzéshez.

Ha megnézzük az őszi szezonális gyümölcsök listáját, jócskán találhatunk rajta olyan alapanyagokat, amelyek egyszerűen befőttesüvegbe kívánkoznak. A nyár legcsodálatosabb napsugarai érlelték őket mézédesre, úgyhogy akár még a hozzáadott cukor mennyiségét is alaposan mérsékelhetjük, ha ezek közül a gyümölcsök közül választunk.
De nem csigáznánk tovább senkit, eláruljuk: a füge, a körte és a szőlő állnak mostani írásunk fókuszában.

A szőlő igazi őszi gyümölcs. Lehet, hogy elsőre a bor jut róla az eszünkbe, de azért nem kell hanyagolnunk akkor sem, ha befőzésre kerül a sor. Kamrapolcunk éke lehet ez az igazi különlegesség, sőt, ha nagyon előrelátók szeretnénk lenni, még akár kiváló gasztro-ajándék is lehet egy izgalmas szőlőzseléből például.  Ha egyszerűen csak tartósítani szeretnénk, tegyük el befőtt formájában, de akkor is bátran írjuk be a keresőbe a “szőlő” szót az oldalon, ha valami finom, szőlős süteményre vágyunk.

A füge már talán kicsit megosztóbb gyümölcs a szőlőnél, nem mindenki rajong érte. De ha van a családban, baráti társaságban füge-kedvelő, akkor érdemes ebben a gyümölcsben is gondolkodnunk, ha őszi befőzésre adjuk a fejünket. A füge egész jól megterem hazánkban, akár piacokon is elcsíphetünk egy jó adagot. A füge szeret párban járni, jól társíthatók hozzá az izgalmasabb fűszerek is. És az előző bekezdésben említett szőlőhöz hasonlóan a süteményeket is különlegessé varázsolhatja, érdemes tenni vele egy próbát. Vagy többet.

A körtéről már korábbi cikkünkben áradoztunk, de ha last minute befőzésről van szó, semmiképpen nem hagyhatjuk ki a felsorolásból. Ha valakinek túl édes lenne, nyugodtan vegyíthetjük egy kis almával, együtt tökéletes ízharmóniát alkotnak. De jó barátja ő is a fűszereknek, jól áll neki a fahéj, a gyömbér, a vanília is.

Fedezzük fel a természet utolsó őszi gyümölcs-kincseit és zárjuk üvegbe a napfényt!

Neked is van egy szuper recepted a témában?
Töltsd fel oldalunkra!