Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Isteni kovászos uborka

Barbikis22 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/23001-barbikis22
Isteni kovászos uborka
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Befőttek
Másodlagos kategória: Egyéb befőttek

Hozzávalók

  • 6-7 db közepes méretű uborka
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 csokor friss kapor
  • 1 kisebb szem krumpli
  • 1 szelet fehér kenyér vagy fél zsömle
Barbikis22 Barbikis22 receptje

Elkészítés

Gyors és egyszerű az elkészítés.

Az uborkákat megtisztítjuk, kicsit megdörzsöljük, a 2 végét levágjuk majd 4 részbe vágom úgy, hogy az egyik vége egybe maradjon. 3 dl vízben feloldunk 1 evőkanál sót. Az üveg aljára helyezem az egyik csokor kaprot és 1 fokhagymát félbe vágva. Mehet az uborka, nem baj, ha kicsit szorosan vannak. A fokhagymákat benyomkodom közé és a tetejére is teszek, aztán ráhelyezem a másik csokor kaprot és felöntöm a sós vízzel úgy, hogy teljesen ellepje. A krumplit megpucolom és karikákra vágom, majd a tetejére pakolom egy sorban, hogy nagyjából elfedje. A kenyeret vagy zsömlét a legtetejére teszem. Egy tányért szoktam a tetejére fordítani és kiteszem egy jó napfényes helyre. Kb 5 nap múlva már fogyasztható is. :)

Javaslatok, alternatív elkészítés

Én az uborka tisztításánál nem szoktam kefét vagy dözsis szivacsot használni, csak egymáshoz dörzsölgetem az uborkákat és így szépen el lehet távolítani a szúrós részeket.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!