Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Sültpaprika-krém

Nikol receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1967-nikol
Sültpaprika-krém
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Befőttek , Mártások, szószok, pürék
Másodlagos kategória: Egyéb befőttek , Pürék

Hozzávalók

  • 40 dkg kápia paprika (sütve-tisztítva)
  • 1 fej hagyma (kb 10 dkg)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl fehérbor
  • 1 ek. mustár
  • 5 ek. olivaolaj
  • 1 kk. balzsamecet
  • 1 kk. kakukkfű, rozmaring
  • 1 csipet só, bors,cukor
Nikol Nikol receptje

Elkészítés

Előkészítés

A paprikákat (kb. 8 db) 200 'C-on 20 -25 percig süssük, majd takarjuk le alufóliával és ha langyos húzzuk le a bőrét vágjuk apró kockákra.

A hagymát vágjuk apróra és az olivaolaj felén pirítsuk halvány barnára, adjuk hozzá a bort, hagyjuk, hogy elpárologjon, majd adjuk hozzá az apróra vágott sült paprikát és apróra vágott fokhagymát. Keverjük át majd ízesítsük sóval,cukorral, borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal, a mustárral és a balzsamecettel. Adjuk hozzá a maradék olajat és forraljuk össze, ha krémesebben szeretnénk botmixerrel pürésíthetjük, így kicsit világosabb is lesz. Forrón üvegekbe szedjük, és egy celofánnal letakarjuk az üveg száját, erre szórhatunk szalicilt majd zárjuk le az üvegeket és tegyük konyharuhával kibélelt kartondobozba, takarjuk le és így hagyjuk kihűlni.

Tálalás

2 kis üveg

Tárolás

Hűvös helyen. Felbontás után hűtőben.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Pirítósra kenve nagyon finom, de ízesíthetünk vele ételeket is.

Vélemények

Nikol

Nikol
2012.07.25. | 22:08

A pürésített változat is elkészült:)
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!