Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Édes céklabefőtt

veressandrea receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3052-veressandrea
Édes céklabefőtt
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Befőttek
Másodlagos kategória: Egyéb befőttek

Hozzávalók

veressandrea veressandrea receptje

Elkészítés

Elkészítés

A céklákat alaposan megmossuk, és puhára főzzük.
Hagyjuk kihűlni, és meghámozzuk.
A meghámozott céklákat negyedeljük, és a negyedeket felkarikázzuk. (Ha kicsik a céklafejek, elég felkarikázni.)
A céklákhoz adjuk a cukrot, az ecetet, a tormát és a legvégén a Na-benzoátot.
Alaposan összeforgatjuk.
Egy napra hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Megkóstoljuk, ha nem túl édes, nem túl ecetes, ízesíthetjük még.
Alaposan kimosott, kiszárított üvegekbe töltjük, és lezárjuk.

Tálalás

Ebből az adagból négy üvegynyi befőtt lett.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A cékla nem csak a főzéshez, de desszertekhez is felhasználható.
Alkotója lehet kuglófnak, muffinnak, akár tortának is.

Vélemények

veressandrea

veressandrea
2013.07.02. | 09:32

Elkészült az idei év első céklája.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!