Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Nektarin karamell szirupban

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Nektarin karamell szirupban
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Befőttek
Másodlagos kategória: Egyéb befőttek

Hozzávalók

kb. 3 db 720 ml-es üveghez

  • 1200 g nektarin (előkészítve mérjük le)
  • 5 késhegynyi Dr. Oetker Tartósítószer (Nátrium-benzoát)
  • 5 evőkanál rum
  • 250 g (karamellizát) cukor
  • 850 ml víz
  • 250 g cukor

Elkészítés

Előkészítés

A nektarint megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, vékony cikkekre vágjuk, kimérünk 1200 g-ot. Egy tepsit félig megtöltünk vízzel.

Elkészítés

A gyümölcsöt egy főzőedénybe öntjük, a rummal és a tartósítószerrel jól elkeverjük. 250 g cukrot karamellizálunk, a vízzel felöntjük, hozzákeverjük a többi cukrot is, és addig hevítjük, míg a cukor teljesen felolvad. Majd a cukros folyadékot a gyümölcshöz adjuk, jól elkeverjük. A gyümölcsöt az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd az üvegeket vízzel teli tepsibe állítjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.

Alsó és felső sütés: kb. 110 °C
Légkeveréses: kb. 90 °C
Gáz: kb. 1. fokozat
Befőzési idő: 50 perc

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!