Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Pityókás körtekompót borókával

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Pityókás körtekompót borókával
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Befőttek
Másodlagos kategória: Egyéb befőttek

Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés

A körtéket megmossuk, meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, és cikkelyekre vágjuk. A borókabogyókat összenyomkodjuk.

Elkészítés

A körtecikkelyeket és a bogyókat az üvegekben elrendezzük, majd a vodkát is ráöntjük, ügyelve arra, hogy minden üvegbe körülbelül egyformán jusson. A vizet, citromlevet, cukrot és vanillincukrot felforraljuk, majd a tűzről levesszük. Belekeverjük a tartósítószert, és a levet az üvegekbe rakott körtékre öntjük, egészen az üveg pereméig. Az üvegeket jól lezárjuk, és egy kb. 2 cm magasan forró vízzel teli tepsibe tesszük. A tepsit az előmelegített sütő alsó rácsára toljuk, és az üvegeket sterilizáljuk.

Hőmérséklet:
Alsó és felső sütés: kb. 120 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 100 °C (előmelegítve)
Gáz: 1 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30 perc

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!