Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Édes-savanyú tök dióval

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 4-6 adaghoz

  • 400 g tök (előre megtisztított)
  • 5 g friss gyömbér (előre megtisztított)
  • 200 ml narancslé
  • 50 ml gyümölcsecet
  • 50 ml fehérborecet
  • 1/2 citrom leve
  • 400 g cukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
  • 1/2 db fahéjrúd
  • 50 g felezett dió

Elkészítés

Előkészítés

A tököt felhasítjuk, magjait eltávolítjuk, 2x2 cm-es kockákra vágjuk, majd kimérünk belőle 400 g-ot. A gyömbért nagyon apró darabokra vágjukés kimérünk 5 g-ot.

Elkészítés

A narancslevet, a citromlevet, a gyümölcs- és borecetet egy nagy főzőedénybe öntjük.

Hozzáadjuk a cukrot, fahéjrudat, a Bourbon Vaníliás cukrot és a gyömbért, majd kevergetve felforraljuk. Hozzáadjuk a felkockázott tököt, újra felforraljuk, majd kb. 5 percig lefedve főzzük (amíg a tök megpuhul), majd hozzákeverjük a diót.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!