Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Ketchup

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Ketchup
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Befőttek , Mártások, szószok, pürék
Másodlagos kategória: Egyéb befőttek , Mártások

Hozzávalók

kb. 7 db 200 ml-es üveghez

  • 2 kg paradicsom
  • 10 közepes hagyma
  • 100 g barnacukor
  • 3 teáskanál só
  • Kevés fehérbors
  • 1 evőkanál édes paprika,
  • 1 evőkanál Cayenne bors
  • 125 ml borecet
  • 1 jó késhegynyi Dr. Oetker Tartósítószer

Elkészítés

Elkészítés

A paradicsomot megmossuk, a hagymát meghámozzuk, mindkettőt felaprítjuk (a paradicsom csumáját kivágjuk). A zöldséget, a fűszereket és az ecetet 45 percig pároljuk, egy szitán áttörjük. A masszát addig főzzük, amíg sűrű lesz, fűszerekkel ízesítjük. A tartósítószert hozzáadjuk. A ketchupot forrón üvegekbe töltjük, azonnal lezárjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!