Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Őszibarack-paradicsom csatni

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Őszibarack-paradicsom csatni
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Befőttek , Mártások, szószok, pürék
Másodlagos kategória: Egyéb befőttek , Mártások

Hozzávalók

kb. 6 db 200 ml-es üveghez

  • 500 g őszibarack (előkészítve mérjük le)
  • 100 g (saláta)hagyma
  • 250 g koktélparadicsom (lehetőleg sárga)
  • 1 kis chili paprika
  • 3 ág friss kakukkfű
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 100 g barnacukor vagy nádcukor
  • 150 ml almaecet
  • Fél tasak (250 g) Dr. Oetker Befőzőcukor 2:1
  • 2 teáskanál só

Elkészítés

Elkészítés

Az olívaolajat főzőedényben felforrósítjuk, majd a hagymát megpirítjuk. A barnacukrot hozzáadjuk, és közepes lángon karamellizáljuk. Majd hozzáadjuk az ecetet, elkeverjük, hogy a cukor feloldódjon. Az előkészített barackot és paradicsomot a főzőedénybe öntjük, és a befőzőcukorral elkeverjük. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Az egészet állandó keverés közben újra felforraljuk, legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk. A kakukkfüvet és a sót hozzákeverjük, végül levesszük a tűzről. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Lépés leírása

Előkészítés

Az őszibarackot forró vízzel leforrázzuk, héját lehúzzuk, kimagozzuk, majd kimérünk belőle 500 g-ot, és apróra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, apróra metéljük. A paradicsomot megmossuk, apróra vágjuk. A kakukkfüvet megmossuk, és apróra metéljük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Az édes-savanykás csatni kitűnő kísérője grillételeknek.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!