Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Paprika-karalábé chutney

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 7 db 200 ml-es üveghez

  • 300 g sárga paprika
  • 300 g piros paprika
  • 350 g karalábé (mindegyiket előkészítve mérjük le)
  • 100 ml gyümölcsecet
  • 200 ml szűrt almalé
  • 100 g cukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 2:1
  • Só, bors

Elkészítés

Előkészítés

A paprikát félbevágjuk, kicsumázzuk, magját és ereit eltávolítjuk. Ezután megmossuk, lecsöpögtetjük, majd apró kockára vágjuk. Mindkét fajtából 300 g-ot kimérünk. A karalábét megmossuk, lecsöpögtetjük, és négyfelé vágjuk. Hámozás után apró kockára daraboljuk, és 350 g-ot kimérünk. Kimérjük a gyümölcsecetet, az almalevet és a cukrot is.

Elkészítés

Minden hozzávalót egy főzőedénybe teszünk, kevergetve felforraljuk. 5 percig forrni hagyjuk, közben időnként megkeverjük. Sóval és borssal ízesítjük. Azonnal üvegekbe töltjük, és jól lezárjuk.

Lépés leírása

Javaslatok, alternatív elkészítés

A zöldségekből készült chutneyk kenyérre kenve a legfinomabbak, helyettesíthetik a kőrözötteket, illetve a szendvicskrémeket. Ínyenceknek húsok mellé is ajánljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!