Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Paradicsom befőzés I.

Nándi receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1536-nandi
Paradicsom befőzés I.
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Befőttek
Másodlagos kategória: Egyéb befőttek

Hozzávalók

  • Tetszés szerinti mennyiségű és fajtájú Paradicsom
  • Víz
  • Egész bors
  • Babérlevél
  • Olivaolaj
Nándi Nándi receptje

Elkészítés

Előkészítés

A vizet felforraljuk, sózzuk, fűszerezzük.

A vizet felforraljuk, sózzuk, fűszerezzük. Amikor már erősen forr, beletesszük a paradicsomokat és újraforrásig óvatosan elkeverjük, hogy egyenletesen kapják a hőt. Szűrőkanállal üvegekbe szedjük és megismételjük addig, amíg van paradicsom. Amikor az üvegek megteltek, felöntjük a főzőlével és fél centi vastagon olívaolajat öntünk rájuk. Azonnal lezárjuk és dunsztba tesszük.

Tárolás

A lezárt üvegeket rögtön, még forrón "dunsztba" tesszük (Én az ágyneműtartóba szoktam tenni őket a dunnák közé!)

Javaslatok, alternatív elkészítés

Csak éppen megérett, egészséges , kemény paradicsomokat használjunk !
Én a saját magam termelte koktélparadicsomokból szoktam készíteni, aminek a magját a Fiam hozta Hollandiából. Van közte hagyományos koktéparadicsom, hosszúkás piros koktélparadicsom, körte alakú sárga koktélparadicsom. Kiváló salátákba , pizzákba és még sokféle ételbe.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!