Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Kandírozott narancshéj

Ibi53 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/15403-ibi53
Kandírozott narancshéj
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Befőttek
Másodlagos kategória: Egyéb befőttek

Hozzávalók

  • 4 darab narancshéj
  • 150 g cukor
  • 100 ml víz
Ibi53 Ibi53 receptje

Elkészítés

Előkészítés

A narancshéjakat gyufaszálnyi vékony csíkokra vágjuk, és 3 napig, naponta 2-szer váltott hideg vízben áztatjuk.

A kiáztatott narancshéjat puhára főzzük.
A 150 dkg cukorból és a 100 ml vízből cukorszörpöt főzünk. A víztől lecsurgatott darabokat beletesszük, felforraljuk vele és benne hagyjuk egy napot.
Másnap a szörpöt leöntjük a narancshéjról, ismét felfőzzük és ráöntjük. Ezt mindaddig ismételjük, amíg a szörp jól besűrűsödik, akkor a narancs héját üvegbe rakjuk, a szörpöt ráöntjük és lekötözzük.

Tárolás

Hónapokig eláll.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Sütemények ízesítésére, de díszítésnek is kiváló. Csokiba mártva pedig akár csemegézni is lehet.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!