Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Őszibarack befőtt

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Őszibarack befőtt

4 kg sárgahúsú őszibarack
1,5 liter víz
70 dkg kristálycukor
1 tasak befőtt tartósító

Ízesítéshez:

fahéj
3-4 db szegfűszeg
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A nem túl érett barackokat, éles késsel meghámozzuk, vagy forrásban lévő vízbe dobva egy pillanatra, míg le nem jön a héja, lepucoljuk, és félbe vágjuk. A vizet feltesszük a cukorral, és a befőtt tartósítóval, majd forraljuk fel. A meghámozott barackokat, egyszerre csak keveset, a szirupba tesszük. Rövid ideig főzzük, csak újraforralásig, nehogy szétfőjön, mert akkor nem lesz gusztusos az üvegbe helyezve. A gyümölcsöt szűrőkanállal kiszedjük, és az üvegekbe helyezzük, úgy formásan. A szirupot ezután ráöntjük, és persze a fűszerek és az aroma is legyen benne a szirupba. Az üvegekbe is tegyünk egyet- egyet. Azonnal lezárjuk az üvegeket légmentesen, és hagyjuk másnapig elől az asztalon, majd mehet a jó kis hűvös száraz kamrába, a végleges helyére.

Tárolás

Száraz hűvös spejz.
Őszibarack befőtt

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!