Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggybefőtt

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Meggybefőtt

Meggy
viz
cukor
1 kávéskanál Dr. Oetker Tartósítószer
1 kávéskanál citromsav
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az üvegeket, nagyon fontos, hogy jól mossuk át. Én hipós vízben elmosogatom, majd kicsi ecetet teszek az öblítős vízbe. Az ecet fertőtlenítő hatású, megöli a gombákat, nem romlik meg a befőtt. Jól szárítsuk ki az üvegeket, mielőtt beletennénk a cseresznyéket érdemes beleszagolni, hogy nincs-e esetleg savanyúság vagy olyan szaga, amit előtte tároltak az üvegbe.

Elkészítés

A meggyet megmossuk, kiválogatjuk a jókat. Beletesszük a meggyeket az üvegekbe. Felfőzzük a vizet a citrom-savval. A végén belekeverjük a nátrium-benzoátot. A víz körülbelül 2 dl üvegenként. Mielőtt ráöntjük a vizet, üvegenként tegyünk bele 4 evőkanál cukrot. Az üvegeket újságpapírra vagy meleg vizes tálba tegyük. Az újságpapír is megfelelő ugyanúgy átveszi a hőt és nem pattan el az üveg. Ezután merőkanál segítségével kicsi forró vizet teszünk az üvegekbe,hogy felvegye a hőt. Majd várunk egy picit és teleöntjük. Rácsavarjuk jól a tetőt, dunsztoljuk gázon kb. forrástól 20 percig. Száraz dunsztba tesszük, majd 2-3 nap múlva polcra tehetjük, ha teljesen kihűlt.

Tárolás

Hűvös helyen tárolandó.
Meggybefőtt

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!