Receptek



Hozzávalók
- 7 kg cseresznye
- 3 l víz
- 1,2 kg cukor
Elkészítés
Előkészítés
A befőttes üvegeket elmosom, és mikrohullámú sütőben kifertőtlenítem (félig teszem vízzel 10 percig "pörgetem" a mikróban)
A befőttes üvegek tetejét kis lábosban főzöm ki, annyi vízben, hogy ellepje.
A vízből-cukorból szirupot főzök.
A megmosott cseresznyéket az üvegekbe töltöm.
Felöntöm a langyosra hűlt sziruppal.
Dunsztoló fazékba teszem az üvegeket, hideg vizet öntök bele úgy, hogy az üvegek 3/4-ig álljanak a vízben.
Gyöngyözésig forralom –kb. 2 óra -
Ellenőrzöm a kupakokat és fejjel lefelé száraz dunsztba teszem 12 órára.
Tálalás
10 db 800 ml befőttes üveg.
Tárolás
Kupakkal lefelé fordítva tárolom, hűvös fénytől védett helyen.
Vélemények
Még nem érkezett vélemény!