Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Cseresznye befőzve

veressandrea receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3052-veressandrea
Cseresznye befőzve
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Befőttek
Másodlagos kategória: Klasszikus befőttek

Hozzávalók

  • 1,5 kg cseresznye (tisztítva)
  • 3-4 ek. cukor/ üveg
  • annyi víz, hogy ellepje a cseresznyét az üvegben
  • 1 késhegynyi Dr. Oetker Tartósítószer/ üveg
veressandrea veressandrea receptje

Elkészítés

Előkészítés

A három 7 dl-es üveget fedőkkel együtt alaposan elmossuk, elöblítjük, és tiszta konyharuhán hagyjuk megszáradni.

A gyümölcs szárát, leveleit és a sérült részeket eltávolítjuk, majd alaposan, több léről megmossuk.
Az előkészített üvegeket megrakjuk a gyümölccsel és annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje azokat.
A gyümölcs savanyúságától függően 3-4 ek. cukrot teszünk rá, majd a késhegynyi tartósítószert is rászórjuk.
Rácsavarjuk a kupakokat.
Egy akkora lábasba állítjuk az üvegeket, hogy fel tudjuk tölteni vízzel a kupakok aljáig.
Odatesszük főni.
Amikor az üvegben elkezd gyöngyözni a lé, attól kezdve még 20 percig főzzük.
Elzárjuk, és a lábasban hagyjuk kihűlni.

Tálalás

Három db 7 dl üvegnyi befőtt.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!