Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Cseresznye befőtt

Neirda receptje https://www.sutnijo.hu/profil/5097-neirda
Cseresznye befőtt
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Befőttek
Másodlagos kategória: Klasszikus befőttek

Hozzávalók

  • Tetszőleges mennyiségű cseresznye
  • víz
  • 30 dkg cukor literenként
Neirda Neirda receptje

Elkészítés

Elkészítés

Szép, egészséges, nagy szemű gyümölcsöket válogatunk. Megmossuk őket. Igény szerint ki is lehet magvazni. Egy liter vízhez 30 dkg cukrot teszünk és szirupot főzünk. A gyümölcsöket üvegekbe tesszük és ráöntjük a szirupot. Lepje el a szirup a gyümölcsöt. Jól lekötjük és gőzölő fazékba állítva, kis lángon 20 percig gőzöljük. Amikor apró gyöngyök jelennek meg az üvegben, onnantól számítjuk a 20 percet. A fazékban langyosra hűtjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A cseresznyéket üvegekbe tesszük és felöntjük vízzel. Egy - másfél ujjnyival kevesebb vízzel, minthogy ellepné. Majd az üvegekből egy lábasba öntjük a vizet és így nagyjából a megfelelő mennyiségű vizet kapjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!