Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Körte befőtt

MARCSULA receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9097-marcsula
Körte befőtt
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Befőttek
Másodlagos kategória: Klasszikus befőttek

Hozzávalók

  • tetszőleges mennyiségű körte
  • üvegenként 4 evőkanál cukor
  • Citromsav vagy citromlé
  • Tisztára mosott, kiforrázott üvegek
MARCSULA MARCSULA receptje

Elkészítés

Elkészítés

A körtéket meghámozzuk, kivesszük a magházát és citromos vízbe tesszük, akkor nem barnul meg. Majd az üvegekbe rakjuk, a cukrot vízben felforraljuk és ráöntjük a gyümölcsre, mikrohullámú sütőben 700 fokon 20 percig dunsztoljuk, majd kivéve megszórjuk tartósítószerrel (nátrium benzoáttal vagy szalicillel) nagyon kicsi mennyiség kell belőle. Lezárjuk az üvegeket és száraz dunsztba tesszük egy éjszakát.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!