Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Málnaszörp

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 4 darab 500 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 darab 500 ml-es üveg elkészítéséhez

1800 g málna
1000 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A málnaszemeket átválogatjuk, megmossuk, majd némi vízzel egy fazékban puhára főzzük. Egy szűrőbe gézt helyezünk, belekanalazzuk a gyümölcspépet. Alá teszünk egy edényt, hogy felfogjuk a kicsepegő gyümölcslevet. 1 l gyümölcslevet kimérünk.

A kinyert gyümölcslevet a cukorral és a citromsavval egy fazékban összekeverjük, és folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg a cukor feloldódik. Végül lehabozzuk. A fazekat levesszük a tűzhelyről, és a szörpöt azonnal az előkészített üvegekbe töltjük a peremükig. Csavaros kupakokkal lezárjuk. Az üvegeket lehetőség szerint 5 percre a fejük tetejére állítjuk. A szörpöt a hűtőszekrényben tároljuk, és felhasználás előtt jól összerázzuk.

Receptjavaslat:
100 g vegyes bogyós gyümölcsöt átválogatunk, megmosunk, és 1 evőkanál málnaszörppel marináljuk. 4 desszertes pohár aljában elosztjuk. 200 g túrót krémesre törünk, összekeverjük 350 g görög joghurttal, ízesítjük kevés mézzel vagy cukorral, 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukorral és reszelt citromhéjjal. 4-5 evőkanál málnaszörpöt a krémre öntünk, villával összemárványozzuk, és elosztjuk a 4 pohárban. Tetszés szerint málnával és aprított pisztáciával díszítjük.

Tippek:

A szörp habzik, miközben az üvegekbe töltjük, emiatt az üveg nyaki részén légbuborékok képződhetnek. A tartósítás miatt fontos, hogy az üveget a betöltést követően azonnal lezárjuk. Ezért semmiképpen se nyissuk ki az üveget, hogy teljesen megtöltsük szörppel.

Az a gyümölcsszörp is nagyon finom, amely 1/3 rész eperből, 1/3 rész málnából és 1/3 rész szederből készül.

A szörpöt fogyaszthatjuk ásványvízzel, pezsgővel, készíthetünk belőle bólét, és feldobhatjuk vele a túrós és joghurtos süteményeket is.

A gyümölcslé kinyeréséhez további lehetőségek is rendelkezésünkre állnak. A gyümölcsöket cukor hozzáadása nélkül, erre a célra szolgáló speciális szörpfőző edényben, a gyártó leírása alapján is elkészíthetjük. Kisebb mennyiségű gyümölcsöt cukor hozzáadása nélkül, gyorsfőző edényben (szűrős betéttel vagy adott esetben gyümölcslé felfogó tálkával), a gyártó leírása alapján is elkészíthetjük.
Málnaszörp

Hozzászólások

U
Ullrich Carmen
Dátum 2022. July. 06. 16:11
Miért kell a szörpöt a hűtőben tárolni?

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!