Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Málnaszörp

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Málnaszörp
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Befőttek
Másodlagos kategória: Szörpök

Hozzávalók

kb. 4 db 500 ml-es üveghez

Elkészítés

Elkészítés:

A málnaszemeket átválogatjuk, megmossuk, majd némi vízzel egy fazékban puhára főzzük. Egy szűrőbe gézt helyezünk, belekanalazzuk a gyümölcspépet. Alá teszünk egy edényt, hogy felfogjuk a kicsepegő gyümölcslevet. 1 l gyümölcslevet kimérünk.

A kinyert gyümölcslevet a cukorral és a citromsavval egy fazékban összekeverjük, és folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg a cukor feloldódik. Végül lehabozzuk. A fazekat levesszük a tűzhelyről, és a szörpöt azonnal az előkészített üvegekbe töltjük a peremükig. Csavaros kupakokkal lezárjuk. Az üvegeket lehetőség szerint 5 percre a fejük tetejére állítjuk. A szörpöt a hűtőszekrényben tároljuk, és felhasználás előtt jól összerázzuk.

Receptjavaslat:

100 g vegyes bogyós gyümölcsöt átválogatunk, megmosunk, és 1 evőkanál málnaszörppel marináljuk. 4 desszertes pohár aljában elosztjuk. 200 g túrót krémesre törünk, összekeverjük 350 g görög joghurttal, ízesítjük kevés mézzel vagy cukorral, 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukorral és reszelt citromhéjjal. 4-5 evőkanál málnaszörpöt a krémre öntünk, villával összemárványozzuk, és elosztjuk a 4 pohárban. Tetszés szerint málnával és aprított pisztáciával díszítjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A szörp habzik, miközben az üvegekbe töltjük, emiatt az üveg nyaki részén légbuborékok képződhetnek. A tartósítás miatt fontos, hogy az üveget a betöltést követően azonnal lezárjuk. Ezért semmiképpen se nyissuk ki az üveget, hogy teljesen megtöltsük szörppel.

Az a gyümölcsszörp is nagyon finom, amely 1/3 rész eperből, 1/3 rész málnából és 1/3 rész szederből készül.

A szörpöt fogyaszthatjuk ásványvízzel, pezsgővel, készíthetünk belőle bólét, és feldobhatjuk vele a túrós és joghurtos süteményeket is.

A gyümölcslé kinyeréséhez további lehetőségek is rendelkezésünkre állnak. A gyümölcsöket cukor hozzáadása nélkül, erre a célra szolgáló speciális szörpfőző edényben, a gyártó leírása alapján is elkészíthetjük. Kisebb mennyiségű gyümölcsöt cukor hozzáadása nélkül, gyorsfőző edényben (szűrős betéttel vagy adott esetben gyümölcslé felfogó tálkával), a gyártó leírása alapján is elkészíthetjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!