Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Bodzaszörp

Nikol receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1967-nikol
Bodzaszörp
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Befőttek
Másodlagos kategória: Szörpök

Hozzávalók

  • 20 fej bodzavirág
  • 1 kg gyümölcscukor
  • 3 ek. méz
  • 1,5 l tisztított víz vagy forrásvíz
  • 4 citrom
  • vaníliarúd
  • 1-2 cl rózsavíz
Nikol Nikol receptje

Elkészítés

Előkészítés

Kinyílt bodzavirágokat szedjünk (a virágporra vigyázva, mert ez adja az ízét) óvatosan ollóval vágjuk le, és ha lehet, kosárban vigyük haza, mert zacsiban befülledhet és megbarnul.

A cukrot és a vizet egy edényben feltesszük melegedni.
A vaníliából elég egy 2 cm darabot levágni, felhasítani és ezt is a cukros vízbe dobni.
Felforraljuk szirupnak, közben a három citrom levét kinyomjuk, és a mézzel együtt ezt is a sziruphoz adjuk, hagyjuk, 1-2 percig forrni majd levesszük, a tűzről hozzáadjuk a rózsavizet és 1 felkarikázott citromot. (A citromot előzőleg forró vízbe áztatjuk és a héját jól átmossuk.) Megvárjuk, míg langyosra hűl (40-50 fokos már jó) és a bodza virágokat is hozzáadjuk, próbáljuk a vastagabb szárakat levágni és inkább a virágos rész kerüljön bele.(2.kép :)
Jól keverjük át, fedjük le és 2-3 napig érleljük, minden nap keverjük át. Majd szűrjük le és töltsük üvegekbe, amit előtte persze jó alaposan mossunk el.
Lezárás: A tetejére 1 celofánréteg ezt megszórjuk szalicillel, majd még 1 réteg celofán és zárjuk le a tetővel az üveget. Sose tegyük az ételbe, bőven elég a két celofán között, ugyanúgy hat.

Tálalás

2 l szörp

Tárolás

Hűvös helyen vagy hűtőben.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!