Bodzaszörp
Hozzávalók
Bodzaszörp
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A vaníliából elég egy 2 cm darabot levágni, felhasítani és ezt is a cukros vízbe dobni.
Felforraljuk szirupnak, közben a három citrom levét kinyomjuk, és a mézzel együtt ezt is a sziruphoz adjuk, hagyjuk, 1-2 percig forrni majd levesszük, a tűzről hozzáadjuk a rózsavizet és 1 felkarikázott citromot. (A citromot előzőleg forró vízbe áztatjuk és a héját jól átmossuk.) Megvárjuk, míg langyosra hűl (40-50 fokos már jó) és a bodza virágokat is hozzáadjuk, próbáljuk a vastagabb szárakat levágni és inkább a virágos rész kerüljön bele.(2.kép :)
Jól keverjük át, fedjük le és 2-3 napig érleljük, minden nap keverjük át. Majd szűrjük le és töltsük üvegekbe, amit előtte persze jó alaposan mossunk el.
Lezárás: A tetejére 1 celofánréteg ezt megszórjuk szalicillel, majd még 1 réteg celofán és zárjuk le a tetővel az üveget. Sose tegyük az ételbe, bőven elég a két celofán között, ugyanúgy hat.
Tálalás
Tárolás
Bodzaszörp
Hozzávalók
Bodzaszörp
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A vaníliából elég egy 2 cm darabot levágni, felhasítani és ezt is a cukros vízbe dobni.
Felforraljuk szirupnak, közben a három citrom levét kinyomjuk, és a mézzel együtt ezt is a sziruphoz adjuk, hagyjuk, 1-2 percig forrni majd levesszük, a tűzről hozzáadjuk a rózsavizet és 1 felkarikázott citromot. (A citromot előzőleg forró vízbe áztatjuk és a héját jól átmossuk.) Megvárjuk, míg langyosra hűl (40-50 fokos már jó) és a bodza virágokat is hozzáadjuk, próbáljuk a vastagabb szárakat levágni és inkább a virágos rész kerüljön bele.(2.kép :)
Jól keverjük át, fedjük le és 2-3 napig érleljük, minden nap keverjük át. Majd szűrjük le és töltsük üvegekbe, amit előtte persze jó alaposan mossunk el.
Lezárás: A tetejére 1 celofánréteg ezt megszórjuk szalicillel, majd még 1 réteg celofán és zárjuk le a tetővel az üveget. Sose tegyük az ételbe, bőven elég a két celofán között, ugyanúgy hat.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?