Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mentás eperszörp

Nikol receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1967-nikol
Mentás eperszörp
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Befőttek
Másodlagos kategória: Szörpök

Hozzávalók

  • 1 kg eper (tisztítva)
  • 6 dl víz
  • 3 ág menta (kb. 18 db levél)
  • 1 rúd fahéj
  • 4-5 szem szegfűszeg
  • 1,3 kg cukor (gyümölcs- vagy nádcukor)
  • 2 citrom leve
  • 1m x 80 cm steril gézlap

Ezenkívül

  • szalicil
  • celofán
Nikol Nikol receptje

Elkészítés

Előkészítés

Az epret megmossuk, daraboljuk és turmixgéppel vagy botmixerrel pürésítjük.
Az üvegeket elmossuk forró vízben áztatjuk vagy ki is főzhetjük.

A vizet a mentával és a fűszerekkel egy edényben felforraljuk. Majd hagyjuk kihűlni.
Hidegen a pürésített eperhez szűrjük a vizet, majd a gézlapba töltjük és 24 óra alatt lecsepegtetjük egy fazékba. Ne nyomkodjuk. Ha lecsepegett lemérjük, és ugyanannyi cukorral elkeverjük (nekem 1,3 liter lett, így 1,3 kg cukrot mértem) Hozzáadjuk a citromok levét. Az epres cukros keveréket felforraljuk, a habot a tetejéről leszedjük, majd forrón az előkészített üvegekbe töltjük.
A tetejére egy benedvesített celofánlapot teszünk, erre szórhatunk szalicilt ,majd zárjuk le az üveget. Langyos sütőben vagy ruhával letakarva lassan hagyjuk kihűlni.

Tárolás

Hűvös helyen, felbontás után hűtőben.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!