Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Bodzaszörp

Ancsa9 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/6464-ancsa9
Bodzaszörp
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Befőttek
Másodlagos kategória: Szörpök

Hozzávalók

Ancsa9 Ancsa9 receptje

Elkészítés

Előkészítés

Egészséges virágokat szedünk.

A bodzavirágot, mikor szedjük, vigyázzunk, hogy minél kevesebb virágport veszítsen, valamint a szárát éles késsel,vagy ollóval vágjuk, így kevesebb virágpor hullik le. Bodzavirágot virágjával lefelé tegyük a vízbe, a szára ne lógjon bele, mert keserű lesz.12 órát hagyjuk a vízben állni. Ezután leszűrjük, majd hozzáadjuk a 3,5 kg cukrot, majd a citromsavat. Tegyük fel főni, állandó kevergetés mellett 30-35 percig. A főzés alatt a szörp szépen kitisztul. Végül belekeverjük a nátrium-benzoátot, majd beleöntjük üvegekbe. Az üvegek alá tegyünk újságpapírt, azok felveszik a hőt, valamint először az üvegbe csak pici szörpöt öntsünk, hogy felvegye az üveg a hőt és ne pattanjon el. Majd száraz dunsztba tesszük őket, jól betakarjuk őket rongyba, hagyjuk természetes szobahőmérsékleten kihűlni.1-2 nap, vagy akár 1 hétig is hagyhatjuk a dunsztba, majd tároljuk a megfelelő helyen.

Tálalás

6 üveg

Tárolás

Hűvös helyen tárolandó.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!