Villámgyors levendulás citromszörp
Hozzávalók
Villámgyors levendulás citromszörp
Elkészítés
Elkészítés
Szórjuk rá a cukrot, a citromsavat, a levendulavirágot, végül pedig öntsük rá a vizet.
Forraljuk fel, és a forrástól számított 3-5 percig főzzük. Aki szereti a kesernyés ízeket, az főzze tovább, 15-20 percen át, lefedve, hogy a víz ne nagyon párologjon el belőle.
Hagyjuk kihűlni, majd szűrjük le. Itt is érvényes, hogy aki a kesernyés ízt szereti, az minél tovább hagyja állni.
Tálalás
Ha alkalomra szánjuk, akkor a kész szörpbe beletehetünk egy levendula ágacskát.
Alapból sárga színe van, de ha teszünk bele néhány szem szedret, vagy áfonyát főzéskor, akkor gyönyörű, rózsaszín lesz a szörpünk.
Villámgyors levendulás citromszörp
Hozzávalók
Villámgyors levendulás citromszörp
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Szórjuk rá a cukrot, a citromsavat, a levendulavirágot, végül pedig öntsük rá a vizet.
Forraljuk fel, és a forrástól számított 3-5 percig főzzük. Aki szereti a kesernyés ízeket, az főzze tovább, 15-20 percen át, lefedve, hogy a víz ne nagyon párologjon el belőle.
Hagyjuk kihűlni, majd szűrjük le. Itt is érvényes, hogy aki a kesernyés ízt szereti, az minél tovább hagyja állni.
Tálalás
Ha alkalomra szánjuk, akkor a kész szörpbe beletehetünk egy levendula ágacskát.
Alapból sárga színe van, de ha teszünk bele néhány szem szedret, vagy áfonyát főzéskor, akkor gyönyörű, rózsaszín lesz a szörpünk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?