sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Villámgyors levendulás citromszörp

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Villámgyors levendulás citromszörp

1-2 citrom
1 nagy evőkanál szárított, vagy fél evőkanál friss levendulavirág
1 teáskanál citromsav
20 dkg cukor (ízlés szerint változtatható)
2-3 dl víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A citromot mossuk meg, karikázzuk fel és tegyük egy lábosba. Egy főzőkanállal nyomkodjuk szét, hogy minél több lé kicsorogjon belőle.
Szórjuk rá a cukrot, a citromsavat, a levendulavirágot, végül pedig öntsük rá a vizet.
Forraljuk fel, és a forrástól számított 3-5 percig főzzük. Aki szereti a kesernyés ízeket, az főzze tovább, 15-20 percen át, lefedve, hogy a víz ne nagyon párologjon el belőle.
Hagyjuk kihűlni, majd szűrjük le. Itt is érvényes, hogy aki a kesernyés ízt szereti, az minél tovább hagyja állni.

Tálalás

1 kis üveg lesz belőle.
Ha alkalomra szánjuk, akkor a kész szörpbe beletehetünk egy levendula ágacskát.
Alapból sárga színe van, de ha teszünk bele néhány szem szedret, vagy áfonyát főzéskor, akkor gyönyörű, rózsaszín lesz a szörpünk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!