Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Levendulás rózsalekvár

tekla64 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3073-tekla64
Levendulás rózsalekvár
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Ízesített lekvárok

Hozzávalók

  • 3 db alma
  • 15 illatos rózsaszirom (80 g) vegyszermentes kertből
  • 10 szál friss levendula (vagy 6 szál szárított)
  • 300 g cukor
tekla64 tekla64 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A szirmokról levágom a fehér részeket, (ha nem, kesernyés lesz a lekvár) és átöblítem szűrőben. Az almát mosom, kockázom. Majd egy lábosban felteszem az almát és a cukrot, mikor nagyjából péppé főtt az alma, szűrön átpasszírozom, hogy a héja ne legyen benne (hámozhatod is, de akkor kéne bele dzsemfix, így az alma pektin tartalma elegendő). Visszateszem a tűzre és beleteszem a rózsát, és a levendulát, 1-2 perc alatt összeszuttyogtatom, majd botmixerrel pépesítem. Forrázott üvegbe töltöm. Isteni rózsa és levendula aromája van, az almát nem is érezni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ha nem akarsz passzírozni, egy tasak 3:1-ben Dzsemfixet tegyél bele.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató