Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Túrós császármorzsa szőlővel

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Túrós császármorzsa szőlővel
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Édes ételek
Másodlagos kategória: Császármorzsák

Hozzávalók

  • 200 g szőlő (fehér vagy vörös)
  • 200 ml tej
  • 125 g sovány túró
  • 1 közepes méretű tojás
  • 1 tasak Dr. Oetker Császármorzsa
  • 30 g margarin

Ezenkívül

  • Porcukor

Elkészítés

Elkészítés

A szőlőt megmossuk, és a szőlőszemeket elfelezzük. Egy keverőedényben a túrót a tejjel összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a császármorzsa alapport. A szőlőszemeket a masszához keverjük.

Egy teflonedényben a lágy vajat közepes lángon felhevítjük. A masszát az edénybe öntjük, az enyhén folyós felületű tésztát előbb négy részre vágjuk, majd megfordítjuk, és apró darabokra vágva aranybarnára sütjük. A tésztát porcukorral hintve tálaljuk.

Vélemények

Ibi53

Ibi53
2014.09.22. | 23:26

Nagyon egyszerű, gyors és finom desszert. Saját kerti szőlőt használtam , a szemeket egyben hagytam. Remekül érződött a szőlő illata.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató