Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Császármorzsa

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Császármorzsa

12,5 dkg liszt
12,5 dkg búzadara
5 dl tej
2 ek. olaj
3 db tojás
5 dkg porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A masszát akár 1 órával korábban is elkészíthetjük, de legalább 20-30 percet állnia kell.

Elkészítés

Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét felverjük egy csipet sóval. A többi hozzávalót összekeverjük, és a hűtőbe tesszük 20-30 percre. Hűtőből kivéve hozzákeverjük a habot. Kevés vajat olvasztunk egy serpenyőben és kisebb adagokban kisütjük.
Ahogy én sütöm: egy serpenyőt elkezdek melegíteni, majd beledobok 1-2 dkg margarint. Megvárom míg felolvad, majd merőkanállal belemerek kb. 2 kanállal. Egyenletesen elosztom, majd hagyom, hogy alaposan megsüljön. Nem baj, ha kicsit jobban megkapja! Egy lapos végű fakanállal elnegyedelem, és a negyedeket egy gyors mozdulattal megfordítom. Ezt is hagyom sülni, majd a fakanállal apróbb darabokra vágom. Az így kapott kisebb darabokat is sütöm még pár percig. Majd tányérra szedem.
Porcukorral meghintve, lekvárral tálaljuk.

Tálalás

Ebből a mennyiségből 4 kisebb vagy 2 nagyobb adag lesz! Én baracklekvárral és kevésbé sűrű szilvalekvárral tálaltam.

Tárolás

Én csak a friss verziót ajánlom!
Császármorzsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!