Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Császármorzsa

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Császármorzsa

200 g búzadara
100 g liszt
5 dl tej
4 tojás
10 dkg porcukor
csipet só
mazsola,citromhéj (ízles szerint)
10 dkg vaj vagy margarin

Tálaláshoz:

barackdzsem
porcukor a tálaláshoz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A búzadarát, lisztet, mazsolát, sót, a tejjel simára keverjük, és ha lehet pár órára hűtőbe tesszük, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját, és a cukorral felvert fehérjét is lazán beleforgatjuk a masszába.
A vaj 1/4-et egy vastag falu lehetőleg teflonos serpenyőben felforrósítjuk, és a massza 1/4-et
belemerjük. Mikor az alja megsült, egy lapáttal négybe vágva megfordítjuk, és apróra daraboljuk.
Közben kevergetve, hogy egyformán piruljanak a morzsák. Így járunk el a másik három résszel is.
Tálra szedjük, barackdzsemmel és porcukorral melegen fogyasztjuk.
Császármorzsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!