Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kékszőlő-krémleves

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kékszőlő-krémleves

1 kg kékszőlő (illatos fajta Othelló, Izabella)
3 közepes alma
10-15 dkg cukor vagy gyümölcscukor/ édesítő
2,5 dl kókusztej (konzerv vagy sűrítmény)
2 ek. rizsliszt
1 kk. őrölt fahéj
1 kk. őrölt szegfűszeg
2 kardamom mag
1 késhegynyi vanília
kb. 1,5 l víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A szőlőt megmossuk, leszemezzük és fél liter vízzel összeturmixoljuk vagy botmixerrel pürésítjük, majd feltesszük melegedni, forrástól számítva 3 percig főzzük, majd leszűrjük.
Az almákat meghámozzuk, magházukat kiszedjük és 1 liter vízben a fűszerekkel és a cukorral puhára főzzük.
Ha megpuhult botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a szűrt szőlőléhez, ha nem elég édes adhatunk még hozzá cukrot. Felforraljuk.
A kókusztejben elkeverjük a rizslisztet, egy kis vízzel hígítjuk, majd a forrásban lévő gyümölcsléhez adjuk, 5-6 percig forraljuk. Hűtve tálaljuk.

Tálalás

4-6 adag.
Kékszőlő-krémleves Kékszőlő-krémleves Kékszőlő-krémleves

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!