Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eszter köles csemegéje

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Eszter köles csemegéje

15 dkg köles
0,5 l rizstej
2 ek. kókuszvaj vagy margarin
20 dkg nádcukor vagy gyümölcscukor
6 dkg búzadara
1,5 dl növényi joghurt
1 citrom
1 csipet só
zsemlemorzsa
olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A kölest beáztatjuk annyi vízbe, hogy bőven ellepje és hagyjuk 1 órát állni. A rizstejet feltesszük melegedni és hozzátesszük a leszűrt beáztatott kölest és nádcukrot, sót kevergetve addig főzzük, amíg majdnem teljesen puha nem lesz. Ekkor beletesszük a darát és a margarint és a szójajoghurtot majd készre főzzük. (2-3 percig hagyjuk forrni, folyamatosan keverjük. Sűrű kását kapunk a végén.)
Letakarva félretesszük hűlni, ezalatt elkészítjük a zsemlemorzsát. Kevés olajon aranybarnára pirítjuk.
Amikor kézmeleg a köles belekeverjük a citrom levét és kevés reszelt citrom héját. Formálható állagú kölesből gombócokat készítünk és megforgatjuk a morzsában.

Tálalás

kb. 20-25 gombóc
A szójajoghurttal leöntve vagy lekvárral , mézzel tálaljuk.

Alternatív elkészítés

A túrógombóchoz hasonló ízű finomságot kapunk a végére. Vega, laktózmentes, tojásmentes.
Eszter köles csemegéje Eszter köles csemegéje

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!