Túrógombóc mákbundában
Hozzávalók
Túrógombóc mákbundában
A gombócok főzéséhez:
A mákbundához:
Az öntethez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A 20 perc elteltével a tojásfehérjét csipetnyi sóval, kisebb edényben lazán felverjük, majd egy evőkanál kristálycukor hozzáadásával kemény habot verünk belőle. Ezután a darás túróra öntjük a cukros tojássárgáját, alaposan elkeverjük, végül óvatosan összeforgatjuk a fehérjehabbal.
A masszából vizes kézzel pingponglabdánál valamivel nagyobb gombócokat kerekítünk, s merőkanállal egymás után a gyöngyöző (gyengén forrásban lévő) vízbe eresztjük, ügyelve, hogy ne érjenek össze a fazék alján (fakanál nyelével finoman szétválaszthatók.) Közepes lángon, fedő nélkül főzzük.
Amíg elkészül, fémedényben bekeverjük a cukros mákot.
A gombócok hét-tíz perc alatt készre főnek: egymás után "elrúgják" magukat a fazék aljáról, s a felszínre úsznak. :) (Néha egy-egy leragad, ezeket piszkáljuk meg fakanállal.)
A megfőtt gombócokat szűrőkanállal emeljük ki a vízből, majd azon melegében forgassuk meg a cukros mákban. (Kézzel is lapogassuk meg, hogy minél vastagabb legyen rajta a bunda.)
Tálalás előtt néhány pillanatra mikróba tesszük, hogy forró legyen, rászórjuk a maradék mákbundát, és meleg, cukros tejföllel nyakon öntve (vagy anélkül) kínáljuk.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Túrógombóc mákbundában
Hozzávalók
Túrógombóc mákbundában
A gombócok főzéséhez:
A mákbundához:
Az öntethez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A 20 perc elteltével a tojásfehérjét csipetnyi sóval, kisebb edényben lazán felverjük, majd egy evőkanál kristálycukor hozzáadásával kemény habot verünk belőle. Ezután a darás túróra öntjük a cukros tojássárgáját, alaposan elkeverjük, végül óvatosan összeforgatjuk a fehérjehabbal.
A masszából vizes kézzel pingponglabdánál valamivel nagyobb gombócokat kerekítünk, s merőkanállal egymás után a gyöngyöző (gyengén forrásban lévő) vízbe eresztjük, ügyelve, hogy ne érjenek össze a fazék alján (fakanál nyelével finoman szétválaszthatók.) Közepes lángon, fedő nélkül főzzük.
Amíg elkészül, fémedényben bekeverjük a cukros mákot.
A gombócok hét-tíz perc alatt készre főnek: egymás után "elrúgják" magukat a fazék aljáról, s a felszínre úsznak. :) (Néha egy-egy leragad, ezeket piszkáljuk meg fakanállal.)
A megfőtt gombócokat szűrőkanállal emeljük ki a vízből, majd azon melegében forgassuk meg a cukros mákban. (Kézzel is lapogassuk meg, hogy minél vastagabb legyen rajta a bunda.)
Tálalás előtt néhány pillanatra mikróba tesszük, hogy forró legyen, rászórjuk a maradék mákbundát, és meleg, cukros tejföllel nyakon öntve (vagy anélkül) kínáljuk.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?