Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Diókrémes szelet

tgaboca receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3046-tgaboca
Diókrémes szelet
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Szeletek , Piskóták

Hozzávalók

Tésztához

  • 4 db tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 8 ek víz
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 18 dkg liszt
  • fél cs sütőpor
  • 10 dkg darált dió
  • sütőpapír a tepsibe

Krémhez

  • 10 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg darált dió
  • 3 dl tej
  • 3 ek búzadara
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tábla tortabevonó csoki
  • 3 ek olaj
tgaboca tgaboca receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tojásokat szétválasztom, és a fehérjéket egy csipet sóval berakom a hűtőbe. A sárgákat a porcukorral, a vízzel, és a vaníliás cukorral habosra keverem. A liszthez keverem a sütőport, és az egészet beleszitálom a sárgába, belekeverem a diót is. A sütőt 170 fokra kezdem el felmelegíteni. Egy tepsibe, (kb. 20×32 cm) sütőpapírt terítek. A fehérjéket kemény habbá verem, és egy lapáttal a lisztes masszához keverem óvatosan, hogy a hab ne törjön össze. A tepsibe öntöm a masszát, és úgy 35-40 perc alatt megsütöm. Közben a tejben csomómentesen elkeverem a búzadarát, és sűrű tejbegrízt főzök belőle. A puha margarinhoz keverem a porcukrot, és a darált diót. A már kihűlt grízt is hozzáöntöm, és csomómentesre keverem. A kisült piskótát, - ha már kihűlt - kiborítom a tepsiből, és lehúzom az aljáról a sütőpapírt. Visszateszem a tepsibe, keresztben két lappá vágom, és megtöltöm a krémmel. A tetejére gőz fölött megolvasztom a tortabevonó csokit, hozzáadom az olajat, majd a tészta tetejére simítom.

Vélemények

luszi

luszi
2013.11.19. | 09:44

Én ezt torta verzióban készítettem el. Nagyon finom lett!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató